in

Postignut okvirni dogovor predstavnika rudara i Vlade FBiH, tri tačke sporne…

Slatka-Tajna.Eu

Predstavnici sindikat rudara i pregovarački tim Vlade Federacije BiH večeras su postigli “okvirni” dogovor, javila je reporterka N1.

Na konačan sporazum će se morati još sačekati.

Nakon sastanka medijima su se obratili akteri sastanka, a direktor EP BiH Admir Andelija je kazao da je bitno da se što prije usaglase sve tačke sporazuma kako bi se nastavila proizvodnja u rudnicima.

“Postali smo možda i dosadni javnosti i svima koji prate ova događanja. Mislim da smo mogli dogovor postići i da ne dođe do ovih događaja.

Otprilike smo se usaglasili za deset tačaka koje su iz prijedloga sindikata uz određena pojašnjenja i korekcije”, kazao je Andelija nakon sastanka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuDodao je da su ostale tri tačke koje treba usaglasiti, te da se sastanci nastavljaju sutra ujutro.

“Ostale su tri tačke koje ćemo razmotriti i jedna i druga strana i sutra ujutro se ponovo sastajemo i ukoliko budemo imali saglasnost da potpišemo sporazum. Vrlo bitno je da što prije usaglasimo kako bi proizvodnja u rudnicima započela sutra i da se skinemo javnosti sa vrata“.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nove funkcionalnosti u okviru Raiffeisen Mobilnog Bankarstva / Bljesak.info

Evo kako da njegujete ruke da izgledaju deset godina mlađe