in

Nisu ispoštovane procedure, tribine su trebale biti ispražnjene ili utakmice prekinute

Slatka-Tajna.Eu

I delegati će biti kažnjeni

Proteklog vikenda odigrani su mečevi 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, no nažalost, fudbal je po ko zna koji put ostao u sjeni neprimjerenog ponašanja navijača Zrinjskog i Širokog Brijega koji su veličali Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca.




Saznajemo
A. Beganović


Navijači Zrinjskog i Širokog Brijega su u mečevima sa Posušjem i Sarajevom pružali podršku osuđenom ratnom zločincu i sasvim sigurno će klubovi biti kažnjeni, a da li će se raditi o silmboličnim ili oštrijim kaznama kojima bi Fudbalski savez BiH poslao jasnu poruku za budućnost saznat ćemo u srijedu za kada je zakazana sjednica Disciplinske komisije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Međutum, kako SportSport.ba saznaje, na tapeti Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH naći će se i delegati pomenutih mečeva, Safet Radmilović iz Goražda te Milan Janković iz Trebinja koji zapravo nisu poštovali procedure vezane za slučajeve kada se na utakmicama pruža podrška ratnim zločincima.

A, procedure postoje i sa njima su na seminarima upoznata službena lica, odnosno sudije i delegati. Dakle, kada se na tribinama uoče transparenti podrške ili fotografije osuđenih ratnih zločinaca, sudija prekida meč i o tome obavještava delegata. On potom službenom spikeru nalaže da pročita tekst već ranije napisan (isti za svaki meč) kojim se upozorava publika da se sporni sadržaji uklone sa tribina te da se prestane da podrškom ratnim zločincima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ukoliko ni nakon toga navijači ne prestanu pružati podrški ratnim zločincima i ne uklone sa tribina transparente podrške i fotografije, ponovo na scenu stupaju delegati koji službenim spikerima nalažu da pročitaju novi tekst upozorenja u kojem se između ostalog navodi i da će tribina sa koje se pruža podrška biti ispražnjena, a ukoliko se to ne može ostvariti, da će meč biti trajno prekinut.

Međutim, pomenuti Radmilović i Janković nisu se držali tih procedura, te će kako SportSport.ba saznaje, biti prijavljeni Disciplinskoj komisiji i najvjerovatnije žestoko kažnjeni.

Neslužbeno sazanjemo, da su Radmilović i Janković razmišljali o pražnjenu tribina, no navodno da nisu imali podršku policijskih snaga prisutnih na pomenutim mečevima, odnosno da policijske snage u takvom scenariju nisu mogle garantovati bezbjednost prisutnih na utakmicama.

Ali, ova činjenica ih svakako ne oslobađa odgovornosti, tako da osim Širokog i Zrinjskog, i ovu dvojicu delegata očekuju kazne.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jovana Bojanić uskoro predstavlja novi singl – Hayat Production

Smotuljci ‘uhvaćeni’ za vikend