in

Dobitnici najtužnijeg trofeja u historiji fudbala: Živjeli su snove, a snašla ih je užasna tragedija

Slatka-Tajna.Eu

S vremenom su postali poznati detalji nesreće, ali rane ne blijede. U znak solidarnosti Chapecoenseu je dodijeljen trofej, vrlo vjerovatno najtužniji u historiji, a klub je ostao bez skoro cijele ekipe i većine rukovodstva.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Samo su trojica fudbalera uspjela preživit nesreću. To su Jackson Follmann, Alan Ruschel i Helio Neto. Upravo je potanji koji je iskusio neku vrstu “deja vua” prije nego što je smrt stigla veliki broj njegovih saigrača i prijatelja.

Nekoliko dana prije putovanja u Kolumbiju kada su svi razmišljali kako će završiti utakmica, ovaj štoper koji je tada imao 31 godinu se probobudio nakon užastno sna koji je kasnije postao realnost.

“Sanjao sam šta će se desiti. Nekoliko dana prije putovanja imao sam užasnu noćnu moru. Kada sam se probudio rekao sam ženi da sam sanjao nesreću”, kazao je Neto o tragediji koja mu je promijenila život.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Bila je noć i bio sam u avionu. Padala je jaka kiša. Odjednom je avion prestao raditi. Počeo je padati, ali nekako sam uspio ustati. Izašao sam i završio na planini. Sve je bilo mračno. To je sve čega se sjećam.”

Na dan putovanja noćna mora mu je u mozak udarala snažno kao da ga neko udara čekićem.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“U jednom trenutku ste na putu da ispunite san sa svojim prijateljima, a onda sva ta energija nestaje i onda s neba padate na zemlju”, govori Neto koji je bio jedan od sedam preživjelih.

Kada su ga spasitelji pronašli bio je u nesvjesti, jecao je usred planine sa vrlo malim šansama da preživi. Ni sam se ne sjeća kako je preživio. U komi je proveo 10 dana.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Jednom sam se probudio i vidio da moj otac sjedi u stolici i plače. Svi doktori su ušli u sobu. Tamo su bili moji majka i otac. Moja sestra. Psiholog. Rekli su mi da mi imaju nešto reći. “

“Otac ga je pitao sjeća li se sna koji je usnio, a on je detaljno odgovorio da se sjeća. “Nešto se čudno dogodilo kada sam počeo pričati o svom snu. Psihologinja je izašla iz sobe uplakana. Moja majka je plakala. Doktor je rekao: ‘Pa to nije bio san, Neto. To je sve bila stvarnost. Avion se srušio. ‘To je bio jedan od najtežih trenutaka u mom životu'”, otkrio je.

Od tada vjeruje da je dužan Bogu. “Ako me je održao u životu, ako preživim, posvetit ću se da objasnim svijetu da postojiš”, mislio je prije nego što je preživio.

Follmann, golman koji je preživio, objavio je fotografiju kako peče roštilj na dan kada se obilježava peta godišnjica tužne priče. U nesreći je ostao bez noge, iako kroz život ide s uvijek pozitivnim stavom koji odražava u svakoj objavi i svakom intervjuu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Saradnja Jasne Gospić i Borisa Režaka rezultirala novim singlom – Hayat Production

Otvoreno o problemu nedostatka radnika