in

“Da smo odustali od tačke 1, 2 i 9 imali bi sporazum”

Slatka-Tajna.Eu

Sinan Husić, predstavnik sindikata rudara, kazao je u ponedjeljak uvečer kako je sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine dogovoreno 10 zahtjeva.

“Napravili smo jedan korak naprijed, prihvaćeno je deset zahtjeva. Tri tačke nismo uspjeli usaglasiti, pod rednim brojem 1, 2 i 9. Usaglasili smo se da pregovore nastavljamo sutra i to je to”, istakao je Husić.

Dodao je da su večeras rudari odustali od ova tri zahtjeva, među kojima je pod tačkom 1 smjena generalnog direktora Elektroprivrede BiH, već bi bio postignut sporazum. Sporne su i smjena direktora Rudnika Tuzla i isplate dnevnica tokom radničkog neposluha.

“Da smo odustali od tačke 1, 2 i 9 imali bi sporazum. Nemam sporazum, ali treba reći da smo bilizu usaglašavanja tačke 9”, kazao je Sinan Husić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na kraju je rekao i u vezi sa čim nema pregovora…

“Ono što je usaglašeno i oko čega nema više pregovora je povećanje cijena uglja, sredstva se planiraju na uplaćenje troškova na platu. Nećemo više plate bez poreza i doprinosa. Dio sredstava ide na zaostala dugovanja”, dodao je na kraju predstavnik sindikata rudara.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Isplivao p*rno snimak Bake Praseta?! Mreže se usijale zbog klipa eksplicitnog S*KSA: Da li smo morali ovo da vidimo? (FOTO)

Inspiracija za promjenu: 15 slavnih žena s najboljim šiškama svih vremena