in

Vedran Bosnić odabrao igrače za Češku, otpala trojica

Slatka-Tajna.Eu



Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će večeras svoj prvi meč u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.



Bh. Zmajevi će u sarajevskoj Skenderiji ugostiti Češku, a selektor Bosnić je nekoliko sati prije meča prijavio konačan spisak s igračima na koje će večeras računati.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Sa spiska su otpali Ibrahim Durmo (Sloboda), Jure Zubac (Inter Bratislava) i Ismet Sejfić (Podgorica).

Bh. košarkaši su jači za Džanana Musu, koji je na kraju ipak stavljen na raspolaganje nacionalnom timu iako se prvobitno tvrdilo da je košarkaš španskog Breograna pozitivan na koronavirus.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Musa će svakako biti veliko pojačanje i ostaje jedino žal što nema centra Portlanda TrailBlazersa Jusufa Nurkića.

“Radimo vrlo kvalitetno, imamo dobar intenzitet na treninzima. Zbog toga smo i došli ovdje – da se što bolje spremimo, damo sve od sebe i, nadam se, pobijedimo. Imamo neke informacije o Česima, ali ne bih unaprijed ništa o njima govorio dok ne stignu večeras u hotel i dok ne budemo sigurni sto posto u kakvom sastavu će nastupiti. U svakom slučaju, to je vrlo dobra ekipa. Trebamo se fokusirati na nas, kako ćemo mi igrati i izgledati u sutrašnjoj utakmici. Ako budemo na nekom svom kvalitetnom nivou, manje nas interesuje ko je s druge strane parketa”, rekao je selektor Bosnić u najavi ovog meča.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Također, selektor naše reprezentacije je poručio da naš tim uvijek ide na pobjedu, te se nada da će što više naših navijača biti na tribinama da pruže podršku našim momcima.

“Od mog početka u reprezentaciji, dakle tamo od 2018. godine, govorim da mi u svakoj utakmici idemo da pobijedimo. Eksperti neka pričaju o rosterima i procjenjuju ko je favorit na papiru, ali što se mene tiče moja ekipa je najbolja i uvijek očekuje pobjedu”, dodao je Bosnić.

Treba dodati da samo tri dana nakon meča s Češkom naš tim očekuje gostovanje kod reprezentacije Bugarske u okviru drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zabilježen pad industrijske proizvodnje – Business Magazine

Kćerka Vesne Zmijanac mijenja profesiju: Otkrila čime se planira baviti