in

Pedri nikako da se oporavi

Slatka-Tajna.Eu

Van terena najmanje do kraja godine

Barcelona će do kraja ove godine biti lišena usluga mladog ofanzivnog fudbalera Pedrija.




A. Beganović


FOTO – EPA



Krajem septembra Barcelona je u okviru Lige prvaka gostovala kod Benfice. Poražena je rezultatom 3:0, a nekih dvadesetak minuta prije kraja tog meča zbog bolova u Ahilovoj tetivi teren je napustio Pedri.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Tokom oporavka u dva navrata je osjetio nove bolove u tetivi, pa je stručni štab na čelu sa Xavijem donio jedinu logičnu odluku u ovom trenutku, a to je da igrač krene od nule te da se ne forsira njegov povratak na teren.

Očekuje se da bi se mogao vratiti na teren početkom naredne godine, a u aktuelnopj sezoni je odigrao samo četiri utakmice, dok je u prošloj odigrao 52 rekordne za katalonski ponos.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Pedriju nagradu “Golden Boy”

Talentovani veznjak Barcelone Pedri (19) dobio je nagradu “Golden Boy” koja se dodjeljuje najboljem mladom igraču svijeta svake godine.

Španski reprezentativac pravo je otkriće u sezoni 2020/21, nakon transfera iz Las Palmasa u Barcelonu, gdje je veoma brzo postao jedan od ključnih igrača. Prošle sezone je odigrao 52 utakmice i dao je četiri gola uz šest asistencija, a imao je zapažene nastupe i u dresu Španije s kojom je igrao finale Evropskog prvenstva.

“Ponosan sam na ovu nagradu. Hvala svim članovima žirija i navijačima koji su me podržali u ovoj nevjerojatnoj 2021. godini. I naravno veliko hvala Barci i španskog reprezentaciji, kao i mojoj porodici, prijateljima i svima onima koji su uz mene na ovaj dan i bez kojih ovo ne bi bilo ostvarivo”, kazao je Pedri.

Prije njega su ove nagrade osvajali Erling Haaland, Kylian Mbappe i Joao Felix.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

TUŽNA VIJEST: Preminuo mladi pjevač Jasmin Hasić

VOLI PRAZNIKE: Dome Sofije Milošević i Luke Jovića sija