in

“Moje dijete mi je reklo “sretno”, kada sam krenuo ovdje”

Slatka-Tajna.Eu

Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović, glavni organizator Svečane akademije u Banjoj Luci povodom Dana državnosti, u emotivnom obraćanju prisutnima kazao da on nije glavna faca, već da su to svi ljudi koji su pokazali da BiH ima i u Banjoj Luci te da će nakon narednih izbora u NSRS-a biti postavljena zastava BiH koju niko neće skloniti.

“Kada sam krenuo ovdje, moje dijete mi je reklo: ‘Sretno.’ Borim se za nju. Borim se za vašu djecu da žive u prosperitetnoj i jednakoj državi za sve”, izjavio je Mijatović.

Svečanost u banjalučkom “Velesajmu” organizirao je Gradski odbor SDP-a u Banjoj Luci.

“Tvrdili su da ne može, da nećemo, a ovo je odgovor. Poruka je: ili ćemo propasti zajedno ili ćemo uspjeti zajedno. Trebalo je samo malo hrabrosti, biti Bosanac i Hercegovac i malo tvrdoglav da se ovo organizuje”, rekao je Mijatović.

Akademik Slavo Kukić je kazao da je na ovaj datum 1943. godine poslana poruka da BiH nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i hrvatska i muslimanska, zemlja zbratimljenih naroda.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku“Danas BiH pokušavaju uništavati na sve načine. Ovo što se dešavalo ovdje večeras je signal da to neće uspjeti”, kazao je Kukić.

Podsjetio je da je ovo prvi put da se ovaj dan obilježava u Banjoj Luci.

“Nadam se da će ovaj događaj biti uvod u rehabilitaciju ZAVNOBIH-ske BiH”, rekao je Kukić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NAJČEŠĆE GA PITAJU DA LI SE DROGIRA: Pavle Dejanić na sceni djeluje energično,a jedna od najobrazovanijih na estradi

Slobodno vrijeme Emira Bašića okupiraju egzotične ptice