in

Đoković: Čovjek treba da bude sam svoj ljekar

Slatka-Tajna.Eu

Srbijanski teniser Novak Đoković često inspiraciju pronalazi u naučniku Nikoli Tesli, kog je citirao uoči starta Davis kupa.

Poslije završog Mastersa u Torinu, Đoković se u Insbruku sprema za napad na Davis kup sa Srbijom.

U trenucima predaha, podijelio je jednu misao Nikole Tesle.

„Bolest dolazi zbog mislenog pada. Čovjek treba da bude sam svoj ljekar. Ako nije tih iznutra, onda mu uzalud svi lijekovi i najbolji ljekari. Podsvijest modernog čovjeka je uzburkana kao nemirni okean sa velikim olujnim talasima. Podsvijest prepuna utisaka čini da duša bude nemirna. Emocije tada ključaju poput erupcije vulkana. Bez rada na emocijama, duhovnost je samo kula od karata. A šta je čovjek bez mira u duši? Odvojen od Božije blagodati, pokušava da uzaludno pronađe utjehu u materijalnim stvarima. Tamo utjehe nema, to je rupa bez dna. Još, još, daj još i na kraju ponovo praznina. Kada duša postane mirno more, bonaca, tada počinje iscjeljenje. Zapamtite to, to je zlatno pravilo. Izvor većina bolesti je u duhu, zato duh može da pobijedi većinu bolesti“, napisao je Đoković.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Inače, najbolji svjetski teniser često je na meti kritike zbog svojih antivakserskih stavova. Đoković je poznat po praktikovanju joge i zagovornik je alternativne medicine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Izvor : Instagram

 

Oznake


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dušan tvrdi da Tanju iskorištava porodica: Smetao sam im jer sam im uzeo zlatnu koku!

Viking Dog Diet – Extend Your Dog's Life Through The Best Diet