in

BBI banka i ove godine ponosni partner nagrade „25. novembar“

Slatka-Tajna.Eu

Bosna Bank International (BBI) je i ove godine ponosni partner nagrade „25. novembar“. Dodjela nagrada organizirana je na Dan državnosti Bosne i Hercegovine u Srebrenici. U 2021. godini stručni žiri u oblasti „Životno djelo“ odlučio je jednoglasno da nagrada pripadne književniku Ivanu Kordiću. Nagradu za „Knjigu godine“, žiri pod predsjedavanjem književnika Almira Zalihića, jednoglasno je dodijelio književniku Dragoslavu Dedoviću za knjigu poezije „Zemlja pod abažurom“. Dobitnik nagrade u kategoriji za mladog pisca je Nermin Šehić za svoje djelo „Sveta žitija kalemova“.

„BBI banka već dvije decenije u Bosni i Hercegovini nastoji podržati sve kapitalne projekte kojima je cilj afirmiranje pozitivnih ekonomskih, društvenih i kulturnih vrijednosti naše zemlje. Nastojimo uočiti takve projekte i podržati ih kako bi bili dijelom pozitivnih trendova u našem društvu i gradili svijetlu budućnost za generacije koje dolaze“, izjavila je Emina Šišić, predsjednica Uprave BBI banke, naglašavajući kako je BBI, s ciljem pomoći povratnicima u ovom dijelu države 2014. godine otvorila filijalu u Bratuncu čime potvrđuje svoju orijentisanost jačanju i razvoju naše domovine.

Ovogodišnja svečanost organizirana je u Bosanskom kulturnom centru u Srebrenici, u organizaciji magazina „STAV“. Svečani dan je počeo polaganjem cvijeća i odavanjem počasti žrtvama genocida u Memorijalnom centru Potočari, a nastavio se defileom djece i mladih iz cijele BiH ulicama Srebrenice. Nakon puštanja državne himne ispred Doma kulture u Srebrenici, uslijedilo je i puštanje balona s državnom zastavom, objavio je magazin „Stav“.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

I ovo je BiH: Skupili novac i radnom kolegi kupili auto / Bljesak.info

“Neprijatelji države BiH su unutrašnji neprijatelji!”