in

Legendarni talijanski napadač hvali Džeku, ali i Interovu transfer politiku

Slatka-Tajna.Eu


Luca Toni oduševljen


Najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko još jednom je sve Bosance i Hercegovce učinio ponosnim. Ali, ne samo njih, nego i navijače Intera koji će nakon dugotrajne pauze zahvaljujući Džeki svoj tim ponovo bodriti u nokaut fazi Lige prvaka.


FOTO – EPA




Inter je sinoć u 5. kolu Lige prvaka rezultatom 2:0 savladao Shakhtar. Pogotke za talijansku ekipu postigao je Džeko, a kako je Real savladao Sheriff, tako je Inter kolo prije kraja osigurao učešće u nokaut fazi Lige prvaka.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Džeko je junak Intera, talijanski mediji čitavo jutro sipaju komplimente na račun bosanskohercegovačkog Dijamanta, kao i navijači ekipe iz grada mode, no prije nekoliko mjeseci stvari su bile bitno drugačije.

Inter je prodao Lukakua u Manchester United. Ljudi zaduženi za sportsku politiku kluba su Džeku vidjeli kao njegovog nasljednika, no njihova odluka nije naišla na odobravanje navijača i medija bliskih klubu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nije Džeko dočekan “na nož”, ali niko nije vjerovao da će uspjeti nadoknaditi Lukakov odlazak. Pogriješili su, a danas je Interu na dovođenju Džeke čestitao i legendarni talijanski napadač Luca Toni.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ponovo je odigrao odličnu utakmicu i dominirao je. Već u prvom poluvremenu je imao nekoliko dobrih prilika, a onda je u drugom dijelu odigrao fenomenalno. Sviđa mi se kako igra Inter, to je tim koji dobro radi i odigrali su sjajan meč”, rekao je Toni.

“Klub se mora pohvaliti. Odradili su sjajan posao prodajom Lukakua. Zaradili su mnogo novca, a onda su uhvatili Džeku koji može i biti neprecizan, ali nakon toga će uvijek zabiti. On veže tim, tjera ih da igraju dobro. Napadač je kojeg svi žele imati.”

Na kraju dodajmo da je Džeko za Inter u svim takmičenjima u ovoj sezoni odigrao 19 utakmica uz učinak od 10 pogodaka i tri asistencije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Trikovi kako da svako jelo ima savršen ukus

DJEVOJKE MI ŠALJU EKSPLICITNE SADRŽAJE: Bane Mojićević progovorio o ljubavnom životu