in

U Sarajevo stižu najbolji borci iz cijele BiH

Slatka-Tajna.Eu

Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović” održava se u nedjelju 28. decembra

U Sarajevu će se u nedjelju, 28. decembra, u 13 sati održati tradicionalni 19. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”, u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire borilačkog sporta u BiH.

Na turniru koji se održava u Centru „Safet Zajko“ bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, učestvovat će najbolji borci iz cijele BiH.

– Albert Ugrinčić, Ermin Hadžajlija, Mirza Mujanović, Haris Kasapović, Amel Koluh, Amelin Rastoder, samo su neki od boraca koji će biti dio 19. Memorijalnog kickboxing turnira “Braća Bašović”. Drago nam je što ćemo i pored problema zbog pandemije i pronalaska sponzora za turnir na ovaj način sačuvati uspomenu na Behudina i Bidu Bašovića. Oni su pioniri borilačkog sporta u BiH i jedan ovakav turnir je najmanje što možemo uraditi. Zbog toga hvala na podršci Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvu za boračka pitanja KS i BH Pošti – kaže Džemko Bašović u ime organizatora ovog tradicionalnog turnira.

Press-konferencija povodom događaja bit će upriličena u petak u 13.30 sati u KSC Sabit Hadžić na Ilidži.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuThe post U Sarajevo stižu najbolji borci iz cijele BiH appeared first on Sportske.ba.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mihaelini najčudniji Svjetski dani u godini

NE GLEDAM TE ISTIM OČIMA: Tara priznala Dejanu emocije, on je otjerao