in

Ova hrana ublažava menstrualne bolove

Slatka-Tajna.Eu

Normalni menstrualni ciklus traje između 21 i 35 dana, a prosjek je 28. Krvarenje ne bi trebalo da traje duže od sedam dana, a ukoliko se produži, trebalo bi se obratiti svom ginekologu.

Simptomi koji se javljaju za vrijeme menstruacije uključuju: nadutost, zadržavanje tečnosti, lošu koncentraciju i loše raspoloženje. Međutim, postoje određene namirnice i suplementi koji mogu da vam ublaže bolove.

Hrana koja sadrži kalcijum

Smanjiće pojavu grčeva, spriječiti nadutost i zadržavanje tečnosti, a nalazi se u namirnicama poput mlijeka, jogurta i sira.

Vlakna

Vlakna će poboljšati pokretljivost crijeva i tako se može izbjeći nadutost.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuCilj je da se uz svaki obrok uključi voće i povrće, te integralne žitarice, a ne smijete da zaboravite da unosite tečnost.

Magnezijum

Za magnezijum se smatra da će smanjiti simptome glavobolje i grčenja u mišićima, a možete ga pronaći u namirnicama poput tamne čokolade, avokada, zelenog lisnatog povrća, badema.

Vitamin E

Za ublažavanje simptoma menstruacije, studije su pokazale da vitamin E znatno pomaže, a možete ga pronaći u namirnicama poput sušenih koštica suncokreta, badema, biljna ulja…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Aleksandar Vučić brani Milorada Dodika dok ovaj nastavlja sa svirepim prijetnjama koje neće proći neodbranjeno

Komšić: Várhelyi prenio četiri važne poruke