in

Odjednom osvanuli brojni plakati u gradovima širom BiH, jer jedna je domovina! Hvala očevima i majkama nacije!

Slatka-Tajna.Eu

Pokret Snaga Domovine postavio je bilborde u svim većim gradovima na teritoriji Federacije BiH povodom Dana državnosti, uz simboličnu poruku. Vlasti entiteta RS nisu dozvolile postavljanje ovih bilborda.

“Sa žaljenjem moramo da obavjestimo javnost da kampanja na području RS neće biti realizovana zbog otkazivanja kompanije koja upravlja bilbordima na tom dijelu domovine.

Iako je oglasni prostor rezervisan i plaćen za sve veće gradove u manjem bh. entitetu samo 3 dana prije početka kampanje smo obavješteni da ona ne može biti realizovana zbog neprikladne parole”, navode iz Pokreta Snaga Domovine.

Pozivaju javnost da sama procjeni da li u natpisu na plakatu ima ičeg neprikladnog.

“Iako sam dugo u politici ovo još nikad nisam doživio da jedan plakat koji apsolutno promoviše univerzalne vrijednosti, na prvom mjestu antifašizam, bude cenzurisan.

Očigledno da u jednom dijelu Bosne i Hercegovine imamo najcrnju diktaturu. O ovom slučaju ću da obavjestim članove europskog parlamenta i druge funkcionere Europske Unije sljedeće sedmice kada imamo zakazane sastanke u Briselu.

Također želim da uputim poziv svim građanima i građankama domovine da zajedno uložimo maksimalne napore u mobilizaciju progresivnih snaga kako bi autoritarni režimi u Bosni i Hercegovini na izborima u oktobru 2022. godine bili poraženi”, kazao je Ahmed Husagić.

Taner Aličehić iz Pokreta Snaga Domovine kaže kako je Dejtonski sporazum legitimizirao jednu fašističku ideologiju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Cilj te ideologije je bio zločinima i protjerivanjem stvoriti strah i nepovratno poremetiti odnose među stanovnicima Bosne i time spriječiti povratak na prijašnji način života koji je utemeljen 25.11.1943. godine.

Mi ovom porukom naglašavamo da su vrijednosti na kojima se zasniva današnja demokratska Evropa ugrožene jer ako u Bosni i Hercegovini ne uništimo fašizam on će se saigurnošću proaširiti i na nju”, kazao je Aličehić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HIT RINGIŠPIL NA BAGERU 🤣 smijeh do suza smijesno #shorts #short #tiktok #shortvideo #subscribe

Sedam stvari koje su brend Bottega Veneta učinile jako popularnim