in

Mostar Stari Grad obnovio rad futsal Akademije / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Logo kluba / Mostar Stari Grad 

Mostar Stari Grad je već godinama najbolja ekipa u futsalu u našoj zemlji i trenutno zauzima prvo mjesto s maksimalnih pet pobjeda iz isto toliko mečeva.

Čelnici kluba u narednom periodu posebnu pažnju posvetit će radu s mlađim kategorijama, tako da je nakon kraće pauze ponovo pokrenut rad futsal Akademije.

”Na mladima svijet ostaje i naš cilj je uspostaviti akademiju koja će u budućnosti biti baza za seniorsku ekipu”, kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Jedan od trenera futsal Akademije bit će bivši futsal reprezentativac Mirza Trebović.

”Svima je poznato da je futsal kao ekipni sport izuzetno pogodan za motorički razvoj djeteta i niz ostalih osobina i sposobnosti. Spremni smo za rad s djecom od 4 – 18 godina. Ozbiljnost Akademije pokazuju imena koja će raditi s djecom. Riječ je o bivšim nogometašima zavidnih karijera, bivšim reprezentativcima BiH u futsalu, trenerima koji su radili s velikim brojem poznatih profesionalnih sportaša na podizanju fizičke spreme. Školovani i iskusni željni smo napraviti jednu lijepu sportsku priču. Rad Akademije temelji se ne samo na futsalu, nego i na stjecanju novih iskustava, zabavi, prijateljstvu i zajedništvu”, ističe trener Mirza Trebović.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Lazićeva djevojka ozbiljno isprozivala njegovog brata: “Od Dragana možete da dobijete sepsu

Zapaljivi materijal možda je uzrok nesreće autobusa u Bugarskoj