in

Mora ujutro ustati i na suđenje, premijer Fadil Novalić stigao na sastanak, ali rudari su izričito odbili razgovor

Slatka-Tajna.Eu

Premijer FBiH Fadil Novalić stigao je s puta i došao u zgradu Vlade gdje će večeras održati sastanak povodom protesta rudara. Kao što je javnosti već poznato na sastanak su pozvani uprava i Nadzorni odbor Elektroprivrede Bosne i Hercegovine, svi članovi Vlade FBiH, direktori rudnika i predstavnici sindikata rudara.

Podsjetimo, Novalić je stigao u Sarajevo večeras nakon posjete Njemačkoj i Luksemburgu, a pojedini mediji su objavili da se vraća zbog situacije s rudarima. Ipak, plan je i bio da se vrati, jer ujutro ima ročište.

“Činjenica je da premijer Novalić sutra ima ročište, ali da je isto tako činjenica da je premijer Federacije BiH dosad mnogo puta bio spreman i jeste pregovarao u svako doba dana i noći kada su bile krizne situacije, a sve u cilju iznalaženja najboljih rješenja. Tako je bilo tokom donošenja Zakona o radu FBiH, penzione reforme, boračkih zakona i sada je spreman razgovarati kako bi se našlo rješenje za rudare.”, saopćeno je iz Ureda premijera.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuSastanak je u toku, a podsjetimo, rudari su odbili pregovore i noć provode pod otvorenim nebom – prenosi N1.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mica maca krade krem Nutelu smijesno #shorts #short #tiktok #shortsvideo #subscribe

Isprobajte jednostavni crumble s narom