in

Koji poslovi su postali nepoželjni nakon pandemije?

Slatka-Tajna.Eu

U Sjedinjenim Američkim Državama je od početka pandemije poraslo interesovanje za poslovima u oblasti građavinarstva i IT-a, dok je interesovanje za poslove brige o djeci, spremanja hrane i skladištenja opalo.

Analiza američkih oglasa za posao od početka pandemije pokazala je porast interesovanja za poslove u sektorima kao što su građevinarstvo i IT, navodi se na sajtu Svjetskog ekonomskog foruma.

Interesovanje za poslove u ta dva sektora bilo je skoro 60 posto veće početkom oktobra 2021. godine, u poređenju sa 1. februarom prošle godine.

U istom periodu je potraga za poslovima u oblasti medija i komunikacija, kao i u oblasti razvoja softvera skočila za više od 48 posto.

Sa druge strane je smanjeno interesovanje za poslove brige o djeci (-15,2 posto), kao i za usluge spremanja hrane (-18,3 posto).

Opalo je interesovanje i za poslove lične njege i kućnog liječenja (-33,3 posto), ali i utovara i skladištenja (-39,8 posto).

U isto vrijeme se broj oglasa za poslove utovara i skladištenja više nego udvostručio u poređenju sa februarom 2021.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuSektor skladištenja nije jedini koji se našao u dilemi, mnogi mnogo manje popularni sektori se bore da popune radna mjesta nakon pandemije.

Online oglasi za posao premašili su nivo bilježen prije pandemije. U SAD-u je zabeležen porast za više od 50 posto u poređenju sa periodima pre pandemije.

Interesovanje za određene poslove snažno je povezano sa cijenom satnice i mogućnošću obavljanja posla na daljinu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Javi se, treba mi 100.000 eura: Isplivala prepiska Ane Nikolić i Lukasove bivše!

Karleuša prešla na Vučićevu stranu?! “Poslaćemo poruku svijetu da je Beograd centar regiona“