in

Ibrahimovićeva poruka Unitedu koja se mnogima neće svidjeti

Slatka-Tajna.Eu

U nedavno završenom jesenjem prvenstvu Prve Županijske lige Posavine ekipa NK Hajduk iz Orašja ostvarila je sjajan rezultat. U konkurenciji 12 ekipa ekipa nogometnih „pjesnika“ iz Orašja zauzela je drugo mjesto osvojivši 23 boda a pri tome su ostvarili sedam pobjeda, dva puta su remizirali i pretrpjeli samo dva poraza, uz pozitivnu gol razliku od plus 11 golova (23:12).

Sigurno da su ovom bilansom zadovoljni svi u klubu, kao i njihovi vjerni vatreni navijači koji su u svakom meču bodrili svog „mladića“ koji gazi već 102 godinu (klub je osnovan 1919.god.) izuzetnog rada i sjajnih rezultata. Sigurno da bi ovaj rezultat bio još bolji da u pojedinim susretima ekipa nije bila hendikepirana zbog bolesnih i kartoniranih igrača, a u par mečeva (protiv Mladosti i Kostrča u gostima i HNK Dragovoljca kući…) i sportska sreća bila je na strani Hajdukovih protivnika.

O protekloj jeseni šef stručnog štaba Admir Isić, koji sa svojim pomoćnikom Emirom Klopićem izuzetno dobro vodi svoje momke, rekao nam je između ostalog, i sljedeće:

-Naravno da smo svi u klubu prezadovoljni jesenjim rezultatima u prvenstvu. Prvu polusezonu smo završili na drugom mjestu, sa bodom manje od prvoplasirane Sloge iz Pruda i jako smo sretni zbog ovakvog učinka. Kako se ove godine promijenio sistem takmičenja, naš prvenstveni cilj je biti u četiri prvoplasirane ekipa, pa onda kroz play off pokušati izboriti plasman u Drugu ligu FBiH -sjever. Sa 23 postignuta gola smo najefikasnija ekipa takmičenja, što su nam uveliko omogućila pojačanja koja smo doveli uoči početka sezone- Igor Rašić sa 7 pogodaka, te povratnik u naše redove Alan Rabić sa 6 pogodaka. Svi igrači (golman Dario Martinović, Alija Vajzović, Alan Rabić, Mustafa Krpić, Igor Rašić, Adnan Džakić…) koji su jesenas obukli dres Oraške „svetinje“ zaslužuju sve pohvale za prikazane igre, borbenost, požrtvovanje, htijenje…

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Takav pristup igri i ostvarenju još boljih rezultata u proljeće želimo nastaviti već od prvog proljetnog kola kada čekamo Mladi Zadrugar iz Donjeg Rahića, jer samo tako možemo ostvariti naš cilj-ulazak u drugu ligu FBiH. Plan nam je zadržati sve igrače koje imamo na raspologanju, a već radimo na dovođenju barem još dva, tri 2 igrača, a jako bitna činjenica za ambicije naše ekipe je povratak iskusnog i kvalitenog veznog igrača Borjana Karača. Pored ulaganja u ekipu naša uprava kluba konstatno radi na poboljšanju infrastrukture na i oko stadiona, pa bismo u proljetni dio prvenstva trebali ući i sa rekonstruisanim svlačionicama. Na kraju u ime svih igrača, stručnog štaba, uprave kluba želim da se zahvalim našim vjernim navijačima na velikoj podršci u svim mečevima, jer oni su sa svojim bodrenjem naš dvanaesti igrač na terenu.

Rešad MAMELA (sportske.ba)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Lečić kaže da neće izaći iz žirija, većina predstava povukla se iz takmičenja

Apple i Amazon moraju platiti više od 200 miliona eura kazne u Italiji