in

ČLANOVI ESV-a ZA PODRUČJE ZDK POZDRAVILI PRIJEDLOG REBALANSA BUDŽETA ZA 2021. GODINU

Slatka-Tajna.Eu
zdk.ba

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona održana je 28. sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) za područje ZDK, kojoj su prisustvovali članovi imenovani od strane Vlade, Udruženja poslodavaca FBiH – Grupacija poslodavaca ZDK i Saveza samostalnih sindikata BiH – Kantonalnog odbora ZDK.

Na prijedlog premijera Mirnesa Bašića, predsjedavajućeg ovog tijela, članovi ESV-a razmatrali su Prijedloga rebalansa Budžeta ZDK za 2021. godinu, koji će biti na dnevnom redu kantonalne Skupštine zakazane za 29. novembar.

Socijalni partneri su pozdravili donošenje rebalansa te iskazali zadovoljstvo načinom raspodjele planiranih budžetskih sredstava, pogotovo što je najveći dio opredijeljen u korist poticaja u privredi, odnosno što su značajna finansijska sredstva opredijeljena Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu te dio finansijskih sredstava Ministarstvu privrede.

Određena finansijska sredstva su oprijedijeljena Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u svrhu rekontrukcije školskih objekata, a dio sredstava Kantonalnoj direkciji za ceste ZDK za rekonstrukciju cesta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ana Bekuta slomljena zbog smrti Merime Njegomir: Tvoj glas mi i dalje odzvanja u ušima – Ekspanzija.com

ZBRISALA JE: Marija Šerifović u avionu sa osmijehom na licu