in

Akcija “Bjegunac”: Drogu čuvali i u bocama za vodu (FOTO)

Slatka-Tajna.Eu

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) vrše pretrese na 22 lokacije na području Brčko distrikta, Bijeljine i Orašja zbog organizovanog kriminala u vezi sa prometom droge. Pretresi se vrše u okviru akcije “Bjegunac”, a među osumnjičenima su i policijski službenici. Do sada je uhapšena jedna osoba i to na graničnom prelazu Orašje.

Policija Brčko distrikta dostavila je fotografije iz akcije na kojima se vidi šta je do sada oduzeto. Ranije je saopćeno da je tokom pretresa pronađeno i oduzeto jedan kilogram i oko 50 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, te nešto više od 100 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Izvor : Policija Brčko distrikta

Marihuanu su držali u bocama za vodui gajbama.

“Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 osoba plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH”, naveli su iz Policije BD.

Izvor : Policija Brčko distrikta

Iz SIPA-e su kazali kako su navedene aktivnosti nastavak operativne akcije „Bjegunac“ koja je započeta 21.11.2021. godine, po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kojom prilikom je na graničnom prelazu Orašje slobode lišeno jedna osoba, kada je izvršen pretres osobe i putničkog motornog vozila koje koristi ova osoba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KAO UNUKA DESANKE MAKSIMOVIĆ: Janjuš komentarisao Maju Marinković

Pismo MMF-a BiH: Ko će vraćati kredite ako se RS povuče iz UIO-a