in

OGLASILA SE KĆERKA MERIME NJEGOMIR! Emotivnim riječima se oprostila od majke!

Slatka-Tajna.Eu

Pjevačica Merima Njegomir preminula je danas u 68. godini života nakon teške borbe sa bolešću, za koju su svi vjerovali da će pobijediti.

Ovim povodom se i njena kćerka Ljubica Njegomir oglasila kratkom porukom na društvenim mrežama.

Čast je biti tvoje dijete. Beskrajno mila, moja mamice – napisala je Ljubica na društvenim mrežama.

Ko je bila Merima Njegomir?

Merima je rođena 9. novembra 1953. godine u Beogradu.

Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što “Ivanova korita”, “Ruzmarin”, “Što je lijepo kad se neko voli”, “Ali pamtim još”, “Opilo nas vino”, “Kad zaškripi kapija”, “Bol bolujem”, “Zelene su oči tvoje”, “Da nije ljubavi tvoje”, i mnoge druge.

Merima Njegomir je sa samo 14 godina doživjela razvod roditelja, a njena majka tada je odlučila da napusti porodični dom sa Meriminom petogodišnjom sestrom, dok su Merima i njen mlađi brat ostali sa ocem.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Osim toga, kako je već u ranoj mladosti osjetila veliku ljubav prema muzici i pjevanju, suočila se sa novom preprekom budući da joj je otac izričito zabranio da razmišlja o tome kao o svom životnom pozivu, već je insistirao na tome da što prije nauči zanat, kako bi se zaposlila i počela da pomaže porodicu.

Ipak njegove reči i namjera da je odgovori od mikrofona nisu uticale na Merimu, koja je sa 18 godina imala prvi nastup pred publikom. Naime, jednom prilikom izašla je sa prijateljima u restoran i u šali rekla muzičaru iz orkestra koji je svirao te večeri da je sigurna da pjeva bolje od njihovog pjevača.

Ponudili su joj da zapjeva, što je ona odmah prihvatila, a dva mjeseca kasnije kontaktirali su Meriminog oca, kom su objasnili da ima veoma talentovanu kćerku.

Pitali su ga da li bi mogla da nastupa sa njima, za šta on nije želeo ni da čuje, tvrdeći da će na taj način osramotiti porodicu. Međutim, Merima ni tada nije odustajala, već je riješila da uprkos zabrani oca prihvati ponudu, a ostalo je istorija. Nastupi su se nizali, publika ju je zavoljela, a ona se zbog ove odluke nikada nije pokajala, a u narodu je do danas ostala jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih pjevača narodne muzike.

(express/alo)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ibrahimovićevo drugo lice: Istresao se na saigraču koji je tek drugi put starter

Joe Biden, najstariji američki predsjednik, proslavio 79. rođendan