in

Nakon genocida, etničkog čišćenja, vlast RS-a predvođena Dodikom bi da Bošnjake spriječi i da glasaju

Slatka-Tajna.Eu

Reakcije predstavnika vlasti entiteta RS na poziv predsjednika Bakira Izetbegovića upućen bh. dijaspori da iskoriste svoje pravo, te da se registruju i glasaju na narednim Općim izborima, sigurno će biti dodatni motiv našim građanima u iseljeništvu da to pravo i iskoriste, kaže zastupnik u Narodnoj skupštini RS (NSRS) i član Predsjedništva SDA Senad Bratić.

Smatra da optužbe iz SNSD-a da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović tim pozivom “potvrdio uzurpatorske težnje Bošnjaka”, potvrđuje da vlast entiteta RS vrši aparthejd i da Bošnjake i sve ostale nesrbe tretiraju kao građane koji nemaju i ne trebaju uživati bilo kakva prava.

– Nakon genocida, masovnih ubistava i zlostavljanja, te sistematskog etničkog čišćenja sa prostora entiteta RS, vlast predvođena Miloradom Dodikom bi Bošnjake spriječila i da glasaju.

Upravo takav odnos će sigurno biti najveći poticaj našoj dijaspori da se u narednom periodu pravovremeno registruju i da iskoriste svoje biračko pravo, te da na taj način ne dozvole realizaciju ratnih ciljeva političkim sredstvima i da svojim glasovima u jednom danu u potpunosti promijene stanje u BiH – istakao je Bratić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Takođe je istakao da “bošnjačka dijaspora u svojoj domovini nije i ne može biti ‘uzurpator’, ali će sasvim sigurno biti presudna politička snaga koja će zaustaviti diskriminaciju prema Bošnjacima i uskraćivanje osnovnih ljudskih prava od aktuelne političke pozicije u entitetu RS-a”.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kamerni teatar 55 će ipak izvesti predstavu “Schindlerov lift” u Brčkom

Model traperica koji laska svakoj građi tijela