in

ŠEMSA SULJAKOVIĆ SE NALJUTILA: Nekim voditeljima više nikada neću doći u emisiju!

Slatka-Tajna.Eu

Nakon našeg teksta o Šemsinom snimanju plejbekova na BN televiziji, uslijedili su nebrojeni medijski pozivi sa svih strana Balkana, sa gotovo identičnim pitanjima „zašto se Šemsa distancirala od medija“?

Lagodan život

A ona nama kaže da joj nije jasno, u prvom redu, kako je pronađu čak i u Švedskoj i kao po dogovoru svi isto pitaju.

-Kao zašto opstruiram, ma ja ne opstruiram medije. Rekla sam da nemam potrebe za tim. Ja pjevam pa, pjevam! Odem gdje mi je ćeif, valjda sam se za pet decenija toliko napjevala i obezbijedila sebi lagodan život da mogu da biram gdje da nastupim. Te medijske istupe prepuštam novim generacijama ili ko već uživa u tome. Jedno vam neću kriti. Neki novi voditelji muzičkih emisija, primali su me i tretirali kao da sam došla iz nužde i trebam biti počašćena tim gostovanjem. Toliko su arogantni i puni sebe pa da su me rodili ili stvorili karijeru, ne bih im više došla. To su ili kompleksi ili kućno vaspitanje – pojasnila je Šemsa.

-A preko te moje odluke ili što rekli „jemina“ otišla sam na BN, vjerujte meni na riječ koja sam uvijek iskrena i direktna ma šta da je u pitanju, desetine godina unazad tu se osjećam cijenjenom. Poslije ovog snimanja uslijedilo je bezbroj zahvala producenata, urednika, novinara a onda me je zvao lično vlasnik Vlado Trišić da se zahvali na ukazanoj časti i poklonu koji je za njih bogatstvo, misleći na video zapise.

Naravno, zovu je i sa pitanjima o koncertu članova nekadašnjeg „Južnog vetra“ na Jahorini.

 Bolno bez Sinana

-Nema tu šta da se kaže, svi se radujemo susretu jer nemamo vremena ni da se čujemo, a ne da se srećemo osim na nekim gažama. Nije mi bilo sad do gostovanja, mislila sam tek u martu da dođem u Bosnu, ali eto na nagovor organizatora pristala sam. Pa nekako u dnu duše radujem se da ćemo se bar nas četvero družiti, iako mi je bolno bez Sinana, ali tako je Bog htio – kazala je žena koja plijeni svojom jednostavnošći, pristupačnošću, vedrim duhom što je već odavno njena publika prepoznala.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Uz ulaznice i žileti”

A publika sada, kako je objavljen datum nastupa “Južnog vetra” 11. decembra na Jahorini, po društvenim mrežama “razlijevaju“ brojne rečenice oduševljenja, simpatija, “ludila” koje će nastati. Jedan od najsimpatičnijih je bio „hoće li uz ulaznice dijeliti i žilete“? Najvjerovatnije turneja se nastavlja, istina ne kontinuirano, po gradovima regiona i Evrope.

Dž. H. M. 

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Predstavljena B2B platforma za online poslovne susrete i umrežavanje poduzetnica i žena u biznisu

Održana tribina i izložba povodom 60 godina Nobelove nagrade Ivi Andriću / Bljesak.info