in

Ljekar Bijele kuće: Biden je zdrav, snažan i spreman za dužnost

Slatka-Tajna.Eu

Američki predsjednik Joe Biden, koji je u petak bio na ljekarskom pregledu te podvrgnut kolonoskopiji, “spreman je za dužnost i sposoban izvršavati svoje dužnosti bez ikakvih prilagodbi”, naveo je njegov ljekar u pismu koje je objavila Bijela kuća.

Kevin O’Connor, ljekar američkog predsjednika, kazao je da je kolonoskopijom pronađen “polip benignog izgleda” koji je lagano odstranjen.

“Očekuje se da će histološka evaluacija biti dovršena početkom naredne sedmice. Predsjednik nikad nije imao rak debelog crijeva”, izvijestio je ljekar.

O’Connor je također rekao da je Biden pokazao povećanu učestalost i ozbiljnost “pročišćavanja grla” zbog refluksa, što je zahtijevalo detaljan pregled. Taj pregled nije otkrio tumore, čireve, rak ili druga ozbiljna stanja, naveo je ljekar.

Bidenov hod se također čini “osjetno tvrđim i manje fluidnim” nego u prošlosti, napisao je O’Connor. Pretraga je pokazala da se veći dio ukočenosti može pripisati trošenju kičme.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Joe Biden, koji u subotu slavi 79. rođendan, nastavio je obnašati svoje predsjedničke dužnosti u petak oko 17:35 sati po srednjeevropskom vremenu nakon kratkog prebacivanja ovlasti na potpredsjednicu Kamalu Harris tokom anestezije. Harris je tako postala prva ženu u historiji SAD-a koja je imala predsjedničke ovlasti.

Biden je kao 78-godišnjak postao najstariji američki predsjednik u historiji. Iako se još spekuliše hoće li se ponovno kandidovati 2024., on govori da očekuje i drugi mandat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bez pobjednika u susretu Veleža i Širokog Brijega

“Bilo je tu djece mnogih poznatih ličnosti…”