in

WTA zaprijetio Kini zbog nestanka Šuaji Peng

Slatka-Tajna.Eu

LONDON – Čelnici WTA zaprijetili su Kini oduzimanjem organizacije svih turnira na njenoj teritoriji ako se ne razjasni situacija sa nestankom kineske teniserke Šuaji Peng.

Peng je 2. novembra na društvenoj mreži objavila pismo u kojem tvrdi da ju je bivši potpredsjednik kineske vlade Žang Gaoli silovao.

Ona je potom nestala, a onda je kineska televizija CGTN poslala imejl izvršnom direktoru WTA Stivu Sajmonu u kojem navodno teniserka tvrdi da je s njom sve u redu i da se odmara kod kuće, a Peng je poručila i da su optužbe o silovanju neistinite.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku“Teško mi je da povjerujem da je Peng zapravo napisala pismo ili da vjerujem u ono što u njemu piše. Spremni smo da zaustavimo sve poslove s Kinom, iako će nam to donijeti ogromne komplikacije. Ali ovo što se događa je daleko veće od biznisa”, rekao je Sajmon.

Kineski Šenžen dobio je domaćinstvo završnog turnira godine za teniserke do 2028. godine, a ovo takmičenje je dolaskom u Kinu udvostručilo nagradni fond.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

[PREMIJERNO] Nedim Bašić predstavlja singl “Zauvijek” – Hayat Production

Organizatori protesta u Sarajevu nemaju nikakve veze sa porodicom Gadžun