in

Organizatori protesta u Sarajevu nemaju nikakve veze sa porodicom Gadžun

Slatka-Tajna.Eu

Ispred Vlade Kantona Sarajevo u 13 sati su održani mirni protesti građana zbog smrti dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun. Nažalost, na skupu se pojavio mali broj građana i medijski radnici.

Neformalnu grupu koja je organizirala proteste i iznjela zahtjeve pred Ministarstvo zdravstva KS predovodio je Alen Alić koji se prestavio i kao organizator skupa.

“Sa mnom je došlo 10 mojih prijatelja. Za građane grada Sarajeva imao bih poruku – to je danas bila Džena, sutra će biti nečije drugo dijete” kazao je između ostalog Alić.

Namjera mladog čovjeka da izrazi svoje nezadovoljstvo radom institucija demokratsko je pravo ali iz udruženja koje ima punomoć roditelja malene Džene Gadžun kontaktirali su nas i objasnili da pomenuti gospodin nema nikakve veze sa roditeljima malene Džene.

Pomenuti gospodin kontaktirao nas je i najavio organizaciju protesta, nakon razgovora sa roditeljima, zatražili smo da nam se detaljnije predstavi i nakon toga smo izgubili svaki kontakt. Dakle mi ne znamo ko je on” kazao nam je Hadžić Hamid iz Omladinskog Kulturnog centra Kakanj.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U prilog tome gospodin Hadžić poslao nam je email u kojem se vidi da od organizatora protesta traži detalje o eventualnom udruženju koje će proteste organizirati.

Izvor : email

Nakon ovog emaila, Avdić se tvrde iz Kaknja više nije javljao ni na email niti na telefon.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

WTA zaprijetio Kini zbog nestanka Šuaji Peng

“Nisam glup da ne vidim da ispadam ljudima iz frižidera, sebi sam dosadio”