in

Efendićev komentar o novim mjerama i “Trećem rajhu” izazvao burne rekacije

Slatka-Tajna.Eu

Komentar Semira Efendića, načelnika Općine Novi Grad Sarajevo i lidera SBiH, u kojem nove mjere koje je najavio Krizni štab FBiH, a koje podrazumijevaju pravilo “vakcinisan-testiran-prebolio” za javne ustanove, izazvao je burne reakcije. U svom postu na Facebooku Efendić ističe kako “Fadil nema pravo tjerati ljude na vakcinaciju” i poredio sve sa “Mengelovom kuhinjom Trećeg rajha”.

“Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo uporedio je nova pravila za necijepljene osobe u Federaciji BiH s politikom Trećeg Reicha. Ovo je odvratan pokušaj suprotstavljanja cijepljenju protiv koronavirusa korištenjem antisemitskih usporedbi”, naopisao je istraživač Balkan foruma Samir Beharić na Twitteru.

“Žalosno da Semir Efendić koristi ovo s vakcinama da se umili široj javnosti govoreći ono što oni vole čuti”, kazao je drugi korisnik Twittera.

Na Facebooku su podijeljena mišljenja. Jedni Efendića hvale govoreći kako je “jedan od političara koji koristi zdrav razum i govori ono što drugi građani ne smiju reći”.

Izvor : FB Screenshot

Drugi ga još više kude. Smatraju da ovako nešto nije mogao napisati onaj ko je izgubio nekoga od Covida ili prebolovao isti.

“Ovaj komentar mogu napisati i podržavati samo oni koji nisu preboljeli Covid, kojima član porodice nije ležao po bolnicama i umro od posljedica bolesti i nemara u bolnici. Također, ovo mogu podržati i oni koji se svakodnevno ne voze gradskim prevozom, preprunim tramvajima i autobusima, koji ne ulaze u javne i zdravstvene ustanove te oni koje apsolutno nije briga hoće li zbot njih neko biti zaražen i umrijeti nečije dijete, otac, majka…”, napisala je jedna od građanki.

Izvor : FB Screenshot

 

Neki su kazali i kako je izgubio njihovu podršku.

Izvor : FB Screenshot
Izvor : FB Screenshot

Podsjetimo, Krizni štab FBiH predložio je Vladi FBiH nove mjere prema kojima građani, zaposleni u zdravstvenom i socijalnom sektoru, te javnim upravama, morati imati ispunjen jedan od tri uslova (vakcinisan-testiran-prebolio) pri dolasku na radno mjesto. Ove mjere uvele su već mnoge zemlje u Evropskoj uniji, a od ponedjeljka ove sedmice stupile su na snagu i u Hrvatskoj. Uvođenje ovih mjera izazvalo je i val protesta širom zemalja EU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Istina o Pjaniću, Hadžibegiću, ponešto o Zlatanu…

Doznake siromašnim zemljama povećane na 589 milijardi dolara