in

Čokoladne bombe su super slastica za nadolazeću zimu i imamo najbolji recept!

Slatka-Tajna.Eu

Čokoladne bombe nisu samo poslastica za nepce, nego i praznik za oči. Gotovo su previše lijepe za piće – ali, gotovo… Međutim, krenimo od početka: objasnit ćemo ti šta su čokoladne bombe. Dakle, to su kuglice napravljene od sloja nježne čokolade, punjene s još više čokolade.

Zvuči kao savršena pralina, ali ipak nije. Čokoladne bombe se stave u čašu ili šoljicu i preliju vrućim mlijekom. Najprije se topi nježni, vanjski sloj čokoladne kugle – a zatim čokolada iznutra. Divno, jer tako svaki put dobiješ savršenu toplu čokoladu!

Želiš sama napraviti čokoladne bombe? Za sebe ili prijateljicu kao poklon za Božić? Uz ove upute, malo strpljenja i vještine, sama možeš dočarati lijepa mala čokoladna remek-djela.

Recept za čokoladne bombe

Sastojci:

• čokolada, po mogućnosti visokokvalitetne čokoladne pločice ili čokolade za kuhanje

• poseban kakao za vruću čokoladu

• nugat krema od orašastih plodova ili maslac od kikirikija, zamrznute bobice, mini marshmallows

• neobavezno: šećerne perlice za ukrašavanje

Oprema: čokoladni termometar, silikonski kalup u obliku kugle, kist za bojenje, strugač za tijesto, opcionalno: slastičarska vrećica

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liz Marek (@sugargeekshow)

Priprema:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










1. Usitni čokoladu nožem ili u blenderu.

2. Zagrij čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici uz stalno miješanje. Ako odabereš mikrovalnu pećnicu, to najbolje funkcionira na sljedeći način: zagrij čokoladu 30 sekundi i dobro promiješaj lopaticom. Ponovno zagrij 15 sekundi, izmjeri temperaturu i ponovno promiješaj. Ponavljaj ovaj zadnji postupak dok se sva čokolada gotovo ne rastopi, a temperatura ne smije prijeći 32 stepena.

3. Sada kistom premaži sloj tekuće čokolade u silikonski kalup i ostavi da se hladi u frižideru nekoliko minuta. Ponovi ovaj korak još jedan ili dva puta, a zatim pažljivo izvadi polukugle iz kalupa.

4. Napuni potom polovicu čokoladom za piće, čokoladom, kremom od nugat orašastih plodova, maslacem od kikirikija, bobicama ili mini marshmallowima…

5. Savjet: kako bi se polovica lako punila i ne bi se topila u ruci, stražnja strana silikonskog kalupa idealna je za fiksiranje. Tekuću čokoladu iskoristi kao „ljepilo“ i namaži je četkom na rub napunjene polovice. Potom uzmi drugu, praznu polovicu, te je pažljivo pritisni.

6. Ako želiš, možeš ukrasiti čokoladne bombice ostatkom tekuće čokolade (koristi vrećicu s malim otvorom), mini marshmallowsima i perlicama. Čim se čokoladne bombice posuše, možeš ih preliti toplim mlijekom i imaš savršenu toplu čokoladu. Ili ih lijepo zamotaj i razveseli svoje najmilije.  Oprez: tamna, punomasna mliječna i bijela čokolada imaju različite vrijednosti topljenja. Stoga se mliječna čokolada ne smije zagrijavati iznad 30 stepeni, a bijela čokolada ne smije se zagrijavati iznad nekih 28,5 stepeni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aiyu Cha (@aiyucha)

Izvor: miss7.24sata.hr

(S.P.)

The post Čokoladne bombe su super slastica za nadolazeću zimu i imamo najbolji recept! appeared first on Azra Magazin.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Nisam glup da ne vidim da ispadam ljudima iz frižidera, sebi sam dosadio”

Tanjina majka: Draškova baka laže da on ima drugu! Tanja je zaslužila da bude sretna, Dušana neka je sram!