in

U ovim djelatnostima su najveće plate…

Slatka-Tajna.Eu

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u septembru ove godine iznosila je 1.006 KM i nominalno je viša za 1,9 posto u odnosu na decembar prošle godine, te viša za 4,6 posto u odnosu na septembar lani.

Najniža prosječna neto plata od 625 KM bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane, u građevinarstvu je iznosila 715 KM, dok je prosječna neto plata u trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala iznosila 744 KM, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Najveću zaradu u septembru imali su zaposleni u finansijskim i djelatnostima osiguranja – 1.623 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji prosječna neto plata iznosila je 1.529 KM, a u informacijama i komunikacijama 1.449 KM.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuProsječna mjesečna bruto plata u BiH za septembar je iznosila 1.550 KM i nominalno je viša za 1,6 posto u poređenju sa decembrom prošle godine, te viša za 4,4 posto u odnosu na septembar prošle godine.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SAMO ZA ODABRANE: Soraja slavila rođendan u društvu poznate voditeljice

Najbolji načini na koje možete nositi šal ove jeseni i zime