in

U Gračanici predstavljene najbolje ideje Impakt inkubatora poslovnih ideja

Slatka-Tajna.Eu

Investicijska fondacija Impakt i Grad Gračanica ocijenili su najbolje poslovne ideje razvijene u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja. Šest učesnika je prezentiralo ideje, a najbolje ocijenjene imaju priliku da apliciraju za bespovratna finansijska sredstva, kao i da dobiju stručnu i mentorsku podršku u daljem razvoju poslovnih poduhvata.

Investicijska fondacija Impakt nastavlja da osnažuje sadašnje i buduće preduzetnike, koji se susreću s nedostatkom preduzetničkih, finansijskih i prezentacijskih vještina, kroz integralni program podrške. Kroz projekat Investicijske fondacije Impakt koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, tokom 2018 – 2020. godine u saradnji s 55 lokalnih zajednica podržano je osnivanje preko 250 novih poslovnih poduhvata širom BiH. U 2021. godini nastavljene su aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta u obrtima i malim preduzećima u saradnji s lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije Impakt i Grada Gračanica u 2021. realiziran je program IMPAKT inkubator poslovnih ideja.

Ukupno šest polaznika je uspješno završilo preduzetničku obuku, tokom koje su razvili poslovne modele i planove, koje su na  događaju stručnoj komisiji predstavili. Poslovne ideje koje su ocijenjene kao najbolje i koje su dobile priliku da dobiju bespovratnu finansijsku podršku u iznosu od 5.000,00 KM za realizaciju, kao i stručnu i mentorsku podršku za dalji razvoj su: Adisa Spahić – „Tima za sve“, servis za pružanje savjetodavnih usluga; Adnan Grbić – „Baštovan“; Armin Memić – “Ordinacija”, fizioterapeutske usluge; Dino Širbegović – UNDEFEATED, studio za umjetnost, arhitekturu i dizajn; Kerim Grbić – G-FARM, proizvodnja, prodaja i prerada svježih gljiva i iscrpljenog supstrata i Samir Šišić – “FIZIO A&S”, Centar za relaksaciju i njegu tijela. Pet poslovnih ideja finasirat će Investicijska fondacija Impakt, a šestu ideju Grad Gračanica.

Članovi komisije su bili Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt, Fernada Helić Čamdžić, šef Odsjeka za LER u Gradskoj upravi Gračanica i Sadmira Mehinović, šef Biroa za zapošljavanje Gračanica.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Investicijska fondacija Impakt je putem svog poslovnog inkubatora podržala osnivanje ili osnaživanje više od 250 biznisa. Grad Gračanica, koji je već prepoznat kao centar preduzetništva, odličan je partner za ovu vrstu podrške privredi, jer samo na ovaj način možemo potaknuti i poboljšati poslovne procese i ohrabriti ljude da samostalno krenu u preduzetničkim putem“, izjavio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DOK NJEN BIVŠI SUPRUG IMA NOVU LJUBAV: Ana Kokić ponovo u školskim klupama

Pogubljen muškarac koji je ubio suprugu i silovao njenu kćerku / Bljesak.info