in

Kako će izgledati Olimpijske igre u budućnosti: Šah i bilijar na čekanju, ribolov ulazi u porodicu?

Slatka-Tajna.Eu

Novi sportovi

Sve je izglednije da će Olimpijske igre u budućnosti imati skroz drugačiji izgled.
H. Zilić


To se odnosi na sportove koji su u planu da se uvrste u Olimpijski program.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Poznato je već da ćemo 2024. godine u Parizu gledati break dance kao olimpijski sport. Parižani će ostaviti sportsko penjanje i basket 3×3, a razmišljaju o ukidanju skateboardinga i surfanja.

Iz olimpijske porodice ispada bejzbol, tako da smo u Japanu ove godine zadnji put gledali bejzbol kao olimpijski sport.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Međutim, MOK će razmatrati još neke prijedloge, a kao olimpijske sportove uskoro bi mogli gledati šah, bilijar i ribolov.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuNaime, šah i bilijar su se spominjali kao sportovi u Parizu 2024. godine, ali sačekat će još na odobrenje.

Sport koji je bio najglasniji je kick boks, za koji se očekivalo da bi mogao debitovati u Riju 2016. godine, a nismo ga gledali ni u Japanu ove godine, tako da je sudbina ovog sporta nezivjesna.

MOK je ranije donio odluku po kojoj zemlja domaćin može izabrati sport koji želi na Igrama. Japanci su tako izabrali karate, a Parizu će umjesto karatea imati pomenuti break dance.

Olimpijske igre 2028. godine su u Los Angelesu i vidjet ćemo hoće li biti mjesta za šah, bilijar, ribolov ili napokon za kick boks.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa
Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Frustrated Authors Finish & Publish Your Book Get Big $ 6-month System

‘UOSTALOM, JE*O MU JA MATER…’: Nenad Čanak ispunio obećanje, na zgradi LSV-a osvanuo transparent s porukom o ratnom zločincu Mladiću (FOTO)