in

U akciji “Transporter” pronađeno 303 kilograma skanka

Slatka-Tajna.Eu

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su okviru operativne akcije kodnog naziva „Transporter“ pronašli i oduzeli 303 kg opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih putničkih motornih vozila, saopćeno je iz MUP-a RS.

Osam od devet osoba koje su lišene slobode u ovoj akciji, sprovedene su danas u ranim jutarnjim časovima u Tužilaštvo BiH. Za jednom osobom se još traga.

U akciji „Transporter“ izvršeni su pretresi na više od 20 lokacija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Ova grupa se sumnjiči da je počinila krivična djela „Organizovani kriminal“, a u vezi sa „Neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga“.

U akciji „Transporter“ učestvuju pripadnici SIPA-e i kantonalni MUP-ovi Sarajevo i Tuzla, te policijski službenici Uprave krimriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, te policijskih uprava Banja Luka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo, dok se sve aktivnosti sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, navodi se u saopćenju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvor : MUP RS

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jelena Tomašević otkrila tajnu za uspješan brak: “Kada volite nekoga treba da ga pustite da živi svoje snove, život i

Njemačka traži sankcije za Dodika / Bljesak.info