in

Odbio velesilu, izabrao fudbalskog patuljka i postao zvijer: Projektili ili čarolije, svejedno mu je

Slatka-Tajna.Eu

Posebno je to slučaj sa zemljama zapadne Evrope gdje se pojedini igrači vrhunske klase često odluče da izaberu drugi nacionalni tim, odnosno reprezentaciju svog porijekla.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Posljednji primjer je Michail Antonio, odlični napadač koji igra fenomenalno za West Ham ove sezone. Čekičari su u vrhu Premiershipa, a super snažni Antonio je jedan od glavnih igrača tima iz Londona.

Iako je rođen u Londonu i imao je priliku da igra za Englesku, ali na kraju se odlučio da obuče dres Jamajke gdje ima počekat kao iz snova. Interesantno da je 31-godišnjak još prije pet godina kada je stigao u West Ham dobio poziv iz Jamajke, ali je odbio zemlju iz Centralne Amerike jer se nadao Engleskoj.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

I poziv iz FS Engleske je stigao. Tadađnji selektor Sam Allardyce ga je zvao 2016. godine, ali je bio neiskorištena izmjena.

Godinu kasnije na okupljanje ga je pozvao i Gareth Southgate koji ga je plasnirao koristiti protiv Litvaniej u sklopu kvalifikacija za SP, ali se Antonio povrijedio te je morao napustiti kamp.

U februaru 2021. godine Jamajka ga je ponovo kontaktirala i sada je prihvatio. Na debi je čekao do septembra pošto je bilo potrebno nekoliko mjeseci da dobije pasoš.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Tokom novembarskog reprezentativnog prozora Jamajka je igrala protiv Salvadora i SAD-a, a Antonio je postigao dva prelijepa gola.

Protiv Salvadora je primio loptu na oko 40 metara od gola te solo majstorijom zatresao protivničku mrežu, dok je protiv SAD pokazao da ima itekako snažan udarac.

Namjestio se na svoju desnu nogu te uputio “projektil” sa oko 25 metara pogodio sama rašlje. Bio je to zaista fenomenalan gol.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Jamajka stvara super jaku ekipu za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, Antonio bi trebao biti jedna od glavnih uzdanica. Međutim, tada će imati 36 godina i upitno je u kakvoj formi će biti.

Osim Antonija upućeni su pozivi još nekolicini zvučnih imena iz Premiershipa koji mogu igrati za Jamajku. Dok je Antonio pristao, njihovi odgovori se još uvijek čekaju.

Michail Antonio bags STUNNING goal on international duty with Jamaica |  Daily Mail Online

Inače, u sklopu kvalifikacija za SP u Kataru Jamajčani još uvijek imaju šansi da se domaknu baraža jer za četvrtim mjestom kasne sedam bodova. Preostalo je da se odigra još šest utakmica kvalifikacija.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nakon prividnog ubrzanja, BDP BiH vraća se u stagnaciju

ODLUČILA SE NA DRASTIČNU PROMJENU Teodora Džehverović više ne izgleda ovako!