in

Košarka se budi u Gradišci: Mozzart podržao OKK Kozara

Slatka-Tajna.Eu

Omladinski košarkaški klub Kozara sa talentovanim košarkašima u Gradišci radi već 13 godina. Njihovi seniori su prvoligaši Republike Srpske, a omladinske selekcije broje oko 80 mladih talenata. Utakmice svih njihovih ekipa veoma su posjećene.

Želja im je da u narednom periodu seniori napreduju na tabeli i da okupe što veći broj omladinaca. Podršku u ostvarenju sportskih ciljeva pružila im je kompanija Mozzart.

“Kompletan Upravni odbor kluba veoma je zadovoljan, pozitivne su reakcije na potez kompanije Mozzart koja je prepoznala mlade ljude u sportu koji su izvan politike, to su veliki entuzijasti koji žele da vrate košarku u Gradišku. Izazov je veliki, ali vjerujemo da se trud i rad isplate. Zato hvala Mozzartu na podršci u ostvarivanju naših ciljeva”, kaže predsjednik OKK Kozara Gradiška, Boris Nenad.

Košarkaši Kozare dva puta su bili prvoligaši, ali su ispadali u Drugu ligu. Prošle godine ponovo su se izborili za najviši rang, pa im je želja da u narednom periodu osvare pobjede koje će im omogućiti uspon na ljestvici, kako bi ostali stabilan prvoligaš.

Za podmladak ne moraju da brinu jer njihovi kadeti i pioniri imaju odlične rezultate u svojim takmičarskim ligama. Pretpioniri se još ne takmiče, ali igraju prijateljske utakmice. Od iduće godine će, kažu, imati i juniorsku ekipu, a sve s ciljem popularizacije ovog sporta u Gradišci. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U martu su formirali Školu košarke, a odaziv mladih talenata je, kažu, veoma dobar, posebno s obzirom na epidemiju. Za kratak periodu uspjeli su da okupe omladince koji bi jednog dana mogli da zaigraju i u prvom timu.

Najveću podršku pruža im grad Gradiška, a učestvovali su i u jednom projektu Ministarstva porodice, omladine i sporta RS. Dio sredstava za rad prikupe prodajom karata, a svaku utakmicu, u prosjeku, posjeti oko 500 gledalaca. Želja im je da publika na njihovim utakmicama bude još masovnija, kao i da imaju više sponzora poput Mozzarta.

“Nadamo se da će uz našu podršku OKK Kozara da napreduje na tabeli i da će u narednom periodu da im se pridruži što veći broj mladih talentovanih košarkaša. Uvijek smo tu da podržimo razvoj košarke i novih šampiona”, kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Amir i Sarr-e-Roma predstavljaju singl „Otplači me“ – Hayat Production

DUET U NAJAVI: Ivan Milinković u društvu glumca Milana Vasića