in

Uspješno realizirana promocija mliječne industrije i vina BiH u Istanbulu

Slatka-Tajna.Eu

Uz prisustvo predstavnika bosanskohercegovačkih kompanija, te velikog broja uvoznika i distributera mliječnih proizvoda i vina, maloprodajnih lanaca, kao i predstavnika različitih udruženja i privrednih komora iz Republike Turske, u Hotelu Conrad u Istanbulu uspješno je realizirana prezentacija mliječne industrije i vina Bosne i Hercegovine.

Povod za organizaciju događaja je provedena analiza tržišta za mliječne proizvode i vina u Republici Turskoj, kojom je ustanovljeno da postoji veliki potencijal za ostvarivanje saradnje i sklapanje partnerstava s kompanijama koje se bave distribucijom proizvoda iz gore navedenih sektora.

Prisutnima učesnicima se obratio dopredsjednik VTK/STK BiH dr.sc. Vjekoslav Vuković, koji je iskoristio priliku da pored predstavljanja usluga, aktivnosti i aktualnih projekata Komore, te pokazatelja vanjskotrgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, najavi i projekt Vinske ceste Hercegovine – put ka tržištu. Hercegovački vinari žele biti prepoznatljivi po Žilavki i Blatini, svojim jedinstvenim sortama grožđa, te predstaviti svoja vina, hranu, prirodu i kulturu na međunarodnoj sceni, a

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora je tu da im pruži punu podršku u realizaciji istoga. Dopredsjednik je također iskoristio priliku uručiti zahvalnicu Uniji privrednih komora Republike Turske (TOBB) na dugogodišnjoj uspješnoj saradnji i partnerstvu koje je približilo dvije institucije, ekonomije, ali i zemlje.

U nadi da će ovaj događaj polučiti pozitivne rezultate i da će biti uspostavljena konkretna poslovna saradnja od zajedničkog interesa, Komora će u tom smislu nastaviti realizirati aktivnosti u cilju promocije izvoznih potencijala i povećanja pokazatelja vanjskotrgovinske razmjene u korist Bosne i Hercegovine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vjerujemo da će uspješna prezentacija vina i sira također otvoriti nove mogućnosti predstavljanja i drugih sektora, odnosno bosanskohercegovačkih proizvoda i usluga koji mogu naći svoje mjesto na turskom tržištu, posebno uzimajući u obzir dugogodišnje prijateljske odnose između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Banjaluka: Pazi, snima se!

“Nisam se susreo s Dodikom, ali ponuda je na stolu…”