in

Pique konačno progovorio o Xavijevim pravilima o kojima bruji fudbalski svijet već danima

Slatka-Tajna.Eu

Xavi Hernandez je nedavno izabran za trenera Barcelone, a mnogi španski mediji objavili su da je odmah odlučio uvesti nekoliko novih pravila.




E. Čaušević


Xavi se vratio u Barcelonu nakon šest godina koje je proveo u katarskom Al Saddu i dobio je šansu da se okuša na trenerskoj klupi katalonskog kluba nakon što je Gerard Pique dobio otkaz.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

On je početkom prošle sedmice zvanično predstavljen na Camp Nouu kao novi trener Barcelone gdje je imao zaista spektakularan doček od strane navijača Barcleone.

Jasno je da Xavi ima status legende u katalonskom klubu gdje je kao igrač uspio da osvoji sve što je mogao, ali sada sigurno dolazi najveći izazov u njegovoj trenerskoj karijeri.

Barcelona ne blista ove sezone i igra daleko od onoga što se očekuje, ali Xavi vjeruje da može ovaj tim vratiti u sami vrh evropskog fudbala.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Španski mediji su odmah po njegovom dolasku u klub objavili da je odlučio uvesti nekoliko novih pravila. Xavi je odmah smijenio ljekarski tim u prvoj ekipi, ali i stručni štab gdje je doveo svoje saradnike iz Al Sadda.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










No, ono o čemu se najviše pisalo prethodnih dana jesu pravila koja je Xavi navodno uveo igračima Barcelone. Tu se najviše spominjao Gerard Pique za kojeg je vezano jedno od pravila.

Katalonski Sport objavio je prvi da je Xavi zabranio Piqueu privatna putovanja u toku sezone, a posebno kada se oporavlja od povrede. Navodno, i prošle sedmice mu je zabranio gostovanje u jednoj emisiji španske televizije.

Ipak, nakon sveg odlučio je i Pique da se oglasi i jednostavno demantuje sve ono što se prethodnih dana piše o njemu i Xaviju.

“Ljudi prelako i previše vjeruju onome što pročitaju ili čuju u medijima. Tako dolazi do zabluda. ‘Pravila’ koja je Xavi navodno uveo su jedna od tih stvari. To je medijska izmišljotina”, poručio je Pique.

Ipak, jasno je da Xavi želi uvesti promjene i pravila u ekipi Barcelone, ali namjera mu je da to čuvaju u tajnosti jer ne žele da se sazna u javnosti o kakvim pravilima se radi.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DALILA SE NIJE ŠALILA: Ja sam napravila tu kuću i ja ću da je zapalim ako me budu vrijeđali!

Danas Dan žalosti u Foči