in

Alves će igrati za 1 euro, ali je pronašao način da iscijedi kasu Barcelone

Slatka-Tajna.Eu


Dobio šest mjeseci ugovora


Dani Alves se prije nekoliko dana vratio u Barcelonu, a pravo nastupa će imati od januara kada započne zimski prijelazni rok.



Legendarni Brazilac se na Nou Camp vratio u stilu. Čim je kročio na kultni stadion poljubio je grb i tako pokazao veliku ljubav prema ponosu Katalonije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

S Barcelonom je jedan od najboljih desnih bekova potpisao ugovor do juna 2022. godine uz opciju produženja za jednu sezonu.

Interesantno da će Alves igrati za najmanju moguću platu u španskom fudbalu, odnosno 1 eura, svjestan teške situacije u Barceloni.

Ipak, prema pisanju španskih 38-godišnjak je pronašao način da iscijedi Barceloninu kasu i zaradi ogroman novac.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Naime, Alves je u ugovor ugradio određene bonuse koji bi se vrlo lako mogli ispuniti,a tiču se individualnog i ekipnog učinka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Alves je htio ugovor na godinu i pol kako bi Svjetsko prvenstvo u Kataru dočekao spreman, međutim u Barceloni su pristali na samo šest mjeseci zbog čega je Alves “odgovorio” s bonusima.

“Gotovo pet godina sam se borio kao lud da dođem do ovog trenutka. Nisam znao da će biti tako teško, ali sam znao da će desiti. Vraćam se kući iz koje nikad nisam ni trebao otići”, bila je Alvesova poruka nakon potpisa.

Dani Alves je za Barcelonu nastupao od 2008. do 2016. godine i bio je član jedne od najboljih generacija koja se ikada pojavila.

Sa katalonskim gigantom je osvojio apsolutno sve što je mogao, a u 391 odigranoj utakmici postigao je 21 pogodak.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NEDOSTAJALO JE HEMIJE: Andrea Vujović i Faris Karkelja osigurali prolazak u “Supertalentu”

Nakon smrti djeteta privatna ljekarska praksa u BiH pod lupom