in

Akcija “Transporter”: Poznata imena privedenih, pretresaju se objekti širom BiH

Slatka-Tajna.Eu

U ovkiru akcije “Transporter” koja se od jutarnjih sati provodi na više lokacija u BiH, vrše se pretresi objekata, stanova i automobila u vlasništvu bivšeg savjetnika Draga Mektića, Bojana Cvijetića, koji je jedna od devetero uhapšenih. Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, među uhapšenima je i jedan inspektor MUP-a RS koji je ranije suspendovan.

Prema navodima Srpskainfo, riječ je o Mladenu Milovanoviću koji je uhapšen i ranije zbog pomaganja pripadniku škaljarskog klana Milošu Božoviću.

Među uhapšenima su i drugi biznismeni čiji objekti se također meta pretresa koji se vrše na 20 lokacija u RS, Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu. Kako Srpskainfo saznaje ovom akcijom su obuhvaćeni i Aleksandar N, Ivan J, Saša R, Tijana S, Dragan K, Radislav T, Siniša B, Petar D, Igor K.

“Jutros je uhapšen jedan naš inspektor koji je ranije suspendovan. Ono što je još gore, prema nekim informacijama koje imamo, je da neće biti jedini. Mi smo krenuli da ‘čistimo smeće ispred svoga praga’ što se kaže u narodu”, rekao je Lukač.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Akcija “Transporter” se provodi po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Oznake


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

UMJETNIK GODINE U BODRUMU: Eldinu Husienbegoviću uručena nagrada “Zasluženi aplauz”

Srednjoškolci postavili ‘hladnjak dobrote’ kojim nude besplatne obroke