Categories: Biznis

Uposlenici Porsche BH u akciji pošumljavanja

Živimo u vremenu velikih klimatskih promjena širom svijeta kada je zaštita okoliša od enormnog značaja. Zagađenje zraka je sve veće, pa je stoga sadnja drveća veoma bitna kako bi šume bile što kvalitetnije i mogle apsorbirati štetne čestice.

Masovnom pošumljavanju koje je Vlada Kantona Sarajevo organizirala u saradnji sa KJP Sarajevo-šume, a koje za cilj ima sadnju 500.000 mladih stabala,  pridružili su se  i uposlenici kompanije Porsche BH d.o.o. i Porsche Inter Auto Sarajevo d.o.o..

Pošumljavanje je vršeno na Igmanu na području Pomoli-Crni vrh gdje su uposlenici pomenutih kompanija, predvođeni članovima Uprave Porsche BH, zasadili 1.500 sadnica smrče, i na taj način dali još jedan doprinos očuvanju prirode.

Ističući kako akcija pošumljavanja ima i edukativni karakter, Senad Olovčić, direktor Porsche BH, kazao je kako je Uprava kompanije ponosna na ekološku svijest i volonterski duh svojih uposlenika od kojih su neki od njih poveli i svoju djecu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Briga o očuvanju naše prirode i briga o zajednici su bitni elementi kulture naše kompanije. Implementacija elektromobilnosti koju kao uvoznik automobila Volkswagen grupacije za Bosnu i Hercegovinu predvodimo, samo je jedan od načina da doprinesemo očuvanju čovjekovog zdravlja i prirode”, istakao je Olovčić.

Redakcija

Recent Posts

Za mene je ovo utakmica života

Za mene je ovo utakmica života, nešto specijalno, rekao je Željko Petrović trener Zrinjskog uoči…

5 minuta ago

ZDRAVKO ČOLIĆ JAVNO PRUŽIO PODRŠKU: Pozvao sve da glasaju za nju

Popularni Čola je neko ko gleda da se ne miješa nigdje i jedan je od…

1 sat ago

UPOZORENJE IZ WASHINGTONA: ‘Ne nasjedajte na provokacije i prekodrinsku propagandu…’

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ivo_2.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ivo_2.jpg","caption":"Screenshot","bg":"b9a0a6"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ip_sb.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ip_sb.jpg","caption":"Screenshot","bg":"333637"}] Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, osvrno se na najnovije događaje vezane…

2 sata ago

Ovih pet napitaka mogu da dovedu do insulinske rezistencije i dijabetesa

Udovoljavanje želji za slatkim može imati cijenu za naše zdravlje, ali ne mora se nužno…

2 sata ago

Ekipa iz Turske pobjednik Svjetskog prvenstva dijaspore BiH u futsalu

Ekipa bosanskohercegovačkih državljana iz Turske pobjednik je 19. Svjetskog prvenstva dijaspore BiH koje je završeno…

2 sata ago

Milan sprema bogatstvo za slovenačkog napadača

MILANO - Fudbalski klub Milan pokušaće u ljetnjem prelaznom roku da angažuje napadača Lajpciga i…

2 sata ago