in

U Hrvatskoj 1135 novih slučajeva zaraze

Slatka-Tajna.Eu

Testiranje na Covid-19

Foto: Ilustracija/Kristina Stedul Fabac / Pixsell

U Hrvatskoj je, kako HTV neslužbeno doznaje, 1135 novih slučajeva zaraze. Prema jučerašnjim podacima raste broj pacijenata na bolničkom liječenju kojih je trenutačno 2219, a onih s najtežom kliničkom slikom – na respiratoru, je 277.

Bolnice diljem Hrvatske sve su punije, a među njima je i KB Dubrava u Zagrebu. Nakon 5 mjeseci vojska ponovno ispred te bolnice podiže samoodrživi ekspedicijski kamp za prihvat pacijenata oboljelih od COVID-a, 65 vojnika podiže 25 opremljenih grijanih šatora u kojima će biti oko 200 kreveta.

U Hrvatskoj od sutra na snagu stupaju nove mjere. Za dolazak na posao ili ulazak u sve javne i državne institucije potrebna je COVID potvrda ili negativan test, što znači da od danas počinje masovno testiranje. Ministar i šef nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je da je objavljen popis mjesta za testiranje u kojem će sudjelovati i ordinacije i ljekarne.

O prvom danu masovnog testiranja za zaposlenike i građane raspravljalo se jutros u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog.

Gužve se očekuju i u ljekarnama, gdje će se također moći obavljati testiranja. Evo što je u razgovoru za središnji Dnevnik HTV-a rekla predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo.

I jučer se prosvjedovalo protiv uvođenja COVID potvrda. U Zagrebu su se prosvjednici okupili na Trgu Francuske Republike i u koloni hodali do Trga svetog Marka. Organizatori tvrde da nisu protiv cijepljenja nego protiv prisile i uvjetovanja. Prosvjedovalo se i u Splitu. Na rivi se okupilo tristotinjak ljudi koji su pjevali i molili.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ilija Jukić osvojio bronzu za Bosnu i Hercegovinu na evropskom taekwondo prvenstvu za juniore

Kripto groznica trese i BiH