in

“Ove kvalifikacije potvrdile su Dalićevo znanje, stručnost i majstorstvo”

Slatka-Tajna.Eu

Zlatko Dalić i Luka Modrić

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Kataru pobjedom protiv Rusije na Poljudu. Sportski novinari Mario Zorko i Zdravko Reić komentirali su uspjeh Vatreni u Studiju 4.

Komentirali su poteze Zlatka Dalića kao izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

– Prva njegova akcija, ciklus za 2018. vidjelo se da imamo velikog izbornika koji je dignuo momčad u 24 sata. Ne može se slučajno ući u finale Svjetskog prvenstva, i igrati kako smo igrali. Plasirali smo se na Euro, ali ove kvalifikacije su potvrdile Dalićevo znanje, stručnost i majstorstvo kako vodi reprezentaciju. Ovo bi bila nezabilježena nesreća da se Rusija provukla i bila prva u skupini. Tako su igrali i protiv Slovačke, ali ne možeš stalno igrati ovakvu utakmicu, nisu imali ni ambicija da prođu centar. Vratilo im se na najgori način, autogolom deset minuta prije kraja, rekao je Zorko.

Reić je govorio o autogolu Fjodora Kudrjašova u 81. minuti.

– On je sigurno nesretan. U prethodnoj akciji se i ozlijedio, ruski novinari su ga pitali zašto ga nije promijenio, a izbornik Karpin je rekao da nije vidio. Lopta ga je iznenadila na našu sreću. Gol je bio sreća, ali Rusi su imali puno sreće u prethodnim utakmicama, rekao je Reić te dodao:

– Ovo je bila epska utakmica, bacanje, želje, borbenost koja je nužna, to je zaslužilo još bolje ocjene naših igrača. Bilo je 19-2 u udarcima, više dodavanja, Grbić nije trebao biti ocijenjen. Sve je jasno prema tome kakva je bila naša igra. Znali smo da će se Rusi braniti, to je bila utakmica koja se igrala. Sve je ganula radost i sreća kad smo postigli gol. I poslije utakmice, ostali su navijači i guštali na stadionu. Rijeka navijača je slavila i kasnije na ulicama.

Izbacivanje Ante Rebića iz reprezentacije bio je dobar potez izbornika, smatraju.

– Dalić je naš najuspješniji izbornik, on je iskren i stvarno misli da su svima otvorena vrata reprezentacije. Najbolji potez jesenskog dijela mu je bio što nije više dozvolio Rebiću popust, nije se tu radilo samo o Instagramu, već i njegovom ponašanju u taboru reprezentacije čime je narušavao klimu, rekao je Zorko.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Više od 30 tisuća navijača navijalo je za Hrvatsku na Poljudu po teškim uvjetima i snažnoj kiši.

– Karpin je poželio da bi se utakmica igrala svim u takvom ambijentu. Lovren im je i ranije to govorio. Stadion na Poljudu je napravljen za Mediteranske igre 1979., osim kozmetike nije puno napravljeno, i novinari su radili po kiši. To je ipak sve lijepo na kraju jer smo dobili. Znalo se da će biti dobra atmosfera jer je došao cijeli narod iz Hrvatske, to je bilo fantastično za vidjeli. Igrači su priznali da se naježe na ambijent, oni su bili poticani i igrali su dobro. Ne može se pronaći zamjerke igračima.

Zorko je govorio o nekim pojedinačnim nastupima naših u kvalifikacijama.

– Za Grbića se opredijelio stručni stožer kojeg čini proslavljeni vratari, Livaković je očekivao transfer, Lille je odustao i uzeo Grbića, pa je onda psihički potonuo. Njega treba dignuti, on je kvalitetan igrač i dobar. Vlašić je bio diskutabilan i bez učinka, tako je bio na Malti, nije nam je obilo u glavu, no on nije bio taj. Nedostajao sam je jedan kreativan igrač, možda Lovro Majer koji je bio odličan protiv. Juranović je u prednost ispred Stanišića, pokazao je klasu nakon odlaska iz Hajduka, nitko nije zacementiran, ima još puno do Svjetskog prvenstva, kazao je Zorko.

Složili su se, ovo je veliki uspjeh za hrvatski nogomet i općenito hrvatski sport.

– U ovim našim uvjetima, u pandemiji, svađa čelnika, skandala oko podmićivanja i korupcijom, ovo dođe kao melem. Kao i 2018. kad smo osvojili srebro, to je bio lijek za naciju. Ovo je nešto što je usrećilo narod, ništa ne može kao sport dići naciju i dignuti raspoloženje, zaključio je Reić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bošnjaković produžio saradnju – SportSport.ba

NOVI COVER Belma Huseinefendić spremna da uzdrma region