in

“Nalazimo se na historijskoj prekretnici”

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić uputio je poziv Mirku Šaroviću, Branislavu Borenoviću i Goranu Selaku za novi sastanak opozicionih stranaka iz RS-a.

– Duboko zabrinut zbog ukupne političke situacije nastale nakon nametanja izmjena Krivičnog zakona od strane bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka, ali i svega onog što je uslijedilo – od prizivanja i prijetnji ratom do neustavne i antidejtonske odluke Ustavnog suda BiH kojom se šume RS proglašavaju imovinom BiH, osjetio sam potrebu da Vas pozovem na zajednički sastanak kako bi definisali odgovore na sve ove probleme s ciljem zaštite ustavne pozicije RS i njene budućnosti u okviru ustavno-pravnog uređenja BiH – naveo je u pozivu Nešić.

Lider DNS-a navodi sa se ovaj bh. entitet nalazi na historijskog prekretnici.

– Bez želje da prejudiciram naše zajedničke stavove, siguran sam da ste svjesni da se nalazimo na historijskoj prekretnici i da imamo odgovornost i obavezu da definišemo svoj odnos i prema stalnim atacima na RS koji dolaze iz Sarajeva, ali i prema hazarderskoj politici vlasti u RS.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Smatram našom obavezom da od svih zaštitimo i sačuvamo dejtonsku poziciju RS-a, a to možemo samo ako naši stavovi budu jedinstveni, odgovorni i iznad partijskih i ličnih interesa i sujeta – naveo je Nešić.

Nešić je predložio da se sastanak održi u petak, 19. novembra u 14 sati u prostorijama Glavnog odbora DNS-a u Banjoj Luci.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Uskoro – Novi spotovi Alena Hrbinića snimljeni u Krajini – Hayat Production

Bezglutenski, veganski i recepti bez šećera: Zdravlje na tanjiru