in

Makedonci u baražu za Svjetsko prvenstvo!

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije dočekala je selekciju Islanda u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Sjeverna Makedonija slavila je prijeko potrebnu pobjedu za plasman u baraž ovog takmičenja (3-1).

Već u sedmoj minuti susreta Sjeverna Makedonija stigla je do prednosti pogotkom Alioskog. Domaća selekcija držala je sve u svojim rukama i u prvom poluvremenu apsolutno dominirala na terenu, ipak, na odmor su otišli sa minimalnom prednošću.

A potom je uslijedio hladan tuš. U 54. minuti susreta Island je poravnao pogotkom Thorsteinssona.

Međutim, Makedonci su krenuli ofanzivno na sve ili ništa i vrlo brzo uspjeli savladati golmana Islanda. U 65. minuti susreta Elif Elmas je pogodio mrežu gostujuće selekcije za novo vodstvo Sjeverne Makedonije.

Foto: printscreen/Sport klub

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Do kraja susreta viđen je i crveni karton. Johannesson je nakon dva žuta kartona isključen u 80. minuti susreta. Makedonci su iskoristili i igrača više i potvrdili pobjedu golom Elmasa za 3-1 u samom finišu susreta.

(function (el) { window.addEventListener(“message”, (event) => { if (event.origin.startsWith(“https://www.sofascore”)) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + “px”; } } }); })(document.getElementById(“sofa-standings-embed-90252-35021”));

Standings provided by SofaScore LiveScore

The post Makedonci u baražu za Svjetsko prvenstvo! appeared first on Sportske.ba.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ne bih da Dušanu stavljam so na ranu, ali Draško je anđeo: Tanja Savić prvi put pred kamerama o romansi sa Stanivukovićem

Dnevnik: Preminula djevojčica Džena – N1