in

Ilija Jukić osvojio bronzu za Bosnu i Hercegovinu na evropskom taekwondo prvenstvu za juniore

Slatka-Tajna.Eu

Treći dan protekao u znaku Rusije

Ilija Jukić osvojio je bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu na evropskom taekwondo prvenstvu za juniore koje se održava u Sarajevu.

Jukić je u kategoriji do 78 kilograma u prvom meču ostvario pobjedu nad predstavnikom Rusije rezultatom 22:16. U četvrtfinalu je u uzbudljivom meču bio bolji od predstavnika Grčke sa 15:14, da bi u polufinalu bio zaustavljen od strane predstavnika Turske prekidom u drugoj rundi.

Ipak, i pored poraza Jukić je osvojio bronzanu medalju, drugu na evropskom prvenstvu za našu zemlju do sada. Prethodno je Nadina Mehmedović osvojila srebro u kategoriji juniorki do 68 kilograma.

Zlatnu medalju u ovoj kategoriji osvojio je Vito Krpan iz Hrvatske, dok je srebreni bio predstavnik Turske Rahmet Baran Simsek. Pored pomenutog predstavnika BiH, drugu bronzanu medalju osvojio je Dimitrije Ajduković iz Srbije.

U kategoriji juniora do 55 kilograma najbolji rezultat ostvario je Ilia Gikmatov iz Rusije koji je osvojio zlatnu medalju nakon pobjede nad predstavnikom Španije Jorge Martinezom. Bronzane medalje osvojili su Teodoro Del iz Italije i Konstantinos Dimitropoulos iz Grčke.
Kategorija do 59 kilograma pripala je predstavniku Turske, Omer Faruk Dayioglu koji je zlato osvojio pobjedom nad predstavnikom Bjelorusije Maksimom Bandarevichem. Bronzu su u ovoj kategoriji osvojili Jesus Fraile iz Španije i Aron Soderlund iz Švedske.

Najbolja juniorka u kategoriji do 44 kilograma bila je Alisa Angelova iz Rusije, srebrena je bila Lana Komenović iz Srbije, dok su bronzane bile Ana Lopez iz Španije i Hanne Waerzeggers iz Belgije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Anastasiia Kosmycheva iz Rusije osvojila je zlatnu medalju u kategoriji juniorki do 68 kilograma. Drugoplasirana je bila Ainhoa Garcia iz Španije, a dvije bronzane medalje osvojile su Adele Williamson iz Velike Britanije i Izabela Ranecka iz Češke.

Evropsko prvenstvo održava se još sutra kada će nastupiti i preostali juniori i juniorke iz naše države, nakon čega će uslijediti E1 i G1 turniri.

The post Ilija Jukić osvojio bronzu za Bosnu i Hercegovinu na evropskom taekwondo prvenstvu za juniore appeared first on Sportske.ba.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dalila Dragojević priznala da kosu nije oprala sedam dana

U Hrvatskoj 1135 novih slučajeva zaraze