in

BAKIR IZETBEGOVIĆ NAKON SASTANKA U REZIDENCIJI AMBASADORA SAD-a: ‘Veoma su uporni u tome da Čović i ja trebamo…’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/11/bakir11_3.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/11/bakir11_3.jpg”,”caption”:”Bakir Izetbegoviu0107 (Foto: Slobodna Bosna)”,”bg”:”262e6c”},{“img”:”/img/vijesti/2021/11/bakir2.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/11/bakir2.jpg”,”caption”:”Bakir Izetbegoviu0107 (Foto: Slobodna Bosna)”,”bg”:”424446″}]

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nakon sastanka u rezidenciji ambasadora SAD-a u Sarajevu s višim političkim savjetnik američkog državnog sekretara Derekom Cholletom kazao je kako se “na stolu” nije našlo ništa novo.

Izetbegović je novinarima nakon izlaska iz rezidencije kazao kako sagovornici iz SAD-a očekuju da naši lideri vode procese.

“Ne mogu reći da ima nešto novo, američki prijatelji su uz nas, ali očekuju da mi vodimo procese i da mi nudimo rješenja”, izjavio je.

Opet će se najviše očekivati od njega iz predsjednika HDZ-a, dojam je nakon stastanka.

“Veoma su uporni u tome da gospodin Čović i ja trebamo ponuditi rješenja, tako da smo otprilike na istom na čemu smo bili i dosada”, kratko je kazao Izetbegović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku(Foto: Twitter)

Dragan Čović poslije izlaska sa sastanka nije davao izjave, piše Klix.

Chollet se ranije susreo sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Christianom Schmidtom, a na društvenim mrežama je napisao kako je sastanak bio produktivan te kako SAD podržava ključnu ulogu OHR-a u BiH, njegov mandat za održavanje dejtonskog mira u BiH i rad na ispunjavanju Agende “5+2” kako bi BiH izašla iz stanja međunarodnog nadzora.

Chollet je danas došao u službenu posjetu Sarajevu. On će boraviti u BiH do srijede, a pored poslova u Ambasadi SAD-a razgovarat će i sa članovima Predsjedništva BiH i visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, a trebao bi imati sastanke i sa još nekim bh. funkcionerima.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Đoković pustio muziku, a Ibrahimović se nasmijao, sjajan snimak iz Torina

ČAROBNI ISTANBUL: Maja Šuput sinu priredila savršen dan