in

Argentinski selektor najavio spektakl: Messi spreman za jedan od najvećih derbija

Slatka-Tajna.Eu

Nakon velike pobjede Srbije nad Portugalom, prve nakon sedam utakmica sa ovim protivnikom, selektor Dragan Stojkoviće je otkrio gdje je proveo posljednje minute utakmice u Lisabonu.

“Poslije Mitrovićevog gola, kada sam video tablu i da je četiri minuta ostalo, rekao sam da ne mogu da gledam i otišao u svlačionicu. Neki ljudi su pomislili da mi je pozlilo, ali jednostavno samo nisam mogao da gledam. Ta četiri minuta su bila vječnost za mene. Znam šta može da se desi u tom periodu, hiljadu sitnica koje mogu da te koštaju. U svlačionici sam bio smiren jer nisam čuo huk sa tribina i znao sam da je sve u redu. U momentu kada sam izlazio kroz tunel nazad na teren video sam Portugalce koji pognute glave ulaze. Tada mi je bilo sve jasno. Ubrzo sam video bijele dresove kako slave i više nisam imao dilema” rekao je Dragan Stojković Piksi.

On je postupio na isti način kao i njegov nekadašnji trener Ivica Osim u reprezentaciji Jugoslavije.

Na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990.godine popularni Švabo nije mogao gledari izvođenje penala na utakmici s Argentinom. Upravo je Stojković bio jedan od igrača koji nisu pogodili s 11 metara na toj utakmici.

Ivica Osim i Dragan Stojković u zagrljaju za vrijeme Svjetskog prvenstva u Italiji

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Isto se ponovilo i 17 godina kasnije. Osim je vodio Japan na Azijskom kupu, gdje u četvrtfinalu izbacuju reprezentaciju Australije na jedanaesterce, koje Osim nije želio gledati.

“Nisam želio gledati penale, jer to nije dobro za moje srce. Ne želim umrijeti na klupi reprezentacije Japana, nego želim umrijeti u svom rodnom Sarajevu” rekao je tada Osim.

(D. K./Sportske.ba)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MILJANA KULIĆ TRAŽI LJEKARA I POLICIJU: Nakon skandalozne tuče sa Tarom Simov

Spomenik Srbima i Hrvatima ubijenim na Kazanima