in

Penzioner koji je uhodio Ninu Badrić osuđen na osam mjeseci zatvora – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Zbog višegodišnjeg uznemiravanja pjevačice Nine Badrić, penzioner Ilija M. (57) juče je na Opštinskom krivičnom sudu u Zagrebu nepravosnažno osuđen.

Sudija Marijan Bertalanič izrekao mu je osam mjeseci zatvora uslovno na tri godine, te dvije sigurnosne mjere, obavezno psihijatrijsko liječenje koje može trajati do tri godine, te zabranu približavanja i uznemiravanja Nine Badrić, takođe na tri godine, piše 24sata.hr.

Osim toga, Ilija mora platiti i troškove psihijatrijskog vještačenja. Ukoliko se ne bude držao izrečenih mjera, sud mu može opozvati uslovnu presudu. To bi ga moglo poslati na izdržavanje kazne u zatvor.

U obrazloženju presude sudija je naveo da sud nije našao nijedan razlog, ni motiv, zbog čega bi Nina Badrić lažno optužila Iliju.

Penzioner koji je uhodio Ninu Badrić osuđen na osam mjeseci zatvora

Ona je vrlo uvjerljivo, životno i okolnosno opisala kako ste je pratili i uznemiravali u inkriminiranom periodu. Prvo Vas je blokirala na Fejsbuku, pa Vam je jasno i nedvosmisleno rekla da ne želi nikakav kontakt i da je prestanete uznemiravati. Isto Vam je dala do znanja i na Jelsi. Kako to nije imalo efekta na kraju je bila prisiljena podnijeti krivičnu prijavu – kazao je sudija. Dodao je da način na koji je pratio žrtvu bi kod svakog građanina izazvao tjeskobu, pa i strah za svoju sigurnost.

Teretili su ga da je od 2018. godine pa do 2020. pratio i uhodio Ninu Badrić. S njom je pokušavao ostvariti neželjeni kontakt, kako putem društvene stranice tako i lično.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U svojoj obrani Ilija je porekao optužbe.

Ne sporim da mi se gospođica Nina svidjela u svojoj muzici, te da sam bio njen fan. Išao sam zato i na njene koncerte, ne na svaki, no bio sam na 15-ak koncerata u desetak godina. Nikad se nisam stavljao u poziciju da ću biti blizu nje. Na tim koncertima sam se zabavljao, ne znam šta znači formulacija da sam zurio ili bio nepristojan. Na Jelsu sam otišao, jer sedam godina tamo ljetujem i to s njom nema nikakve veze – kazao je penzioner Ilija.

Dodao je da na Jelsi iznajmljuje sobu, te da je tačno da ju je tri puta mijenjao, no to je navodno bilo zbog cijene, a ne zbog bilo čega drugog.

Jelsa je mali gradić i sve je udaljeno 200-tinjak metara. Nikad nisam kucao na njena vrata. Ne znam koliko su drugi umjetnici napadani na Fejsbuku, ono što sam ja ostavio u komentarima uvijek je bila podrška, dok je bilo drugih koji su bili neugodni. Nikad joj nisam pristupio u bekstejdžu, niti išta uzvikivao na koncertima. Prišao sam joj samo jednom kad sam išao u prodavnicu u Kvintičkoj ulici u Zagrebu. Ona je izlazila i zaključavala vrata stana, nakon što se okrenula prišao sam joj i rekao da pišem pjesme. Drugi put na Jelsi, ona je ugledala mene i prišla mi i pitala da li je pratim. Rekao sam da je ne pratim i da sam tamo zbog klime i jer mi se sviđa gradić, a sljedeći dan sam otišao – kazao je i dodao da se zapravo nadao poslovnoj saradnji, jer on piše pjesme, a Nina je pjevačica.

Napomenuo je da je znao prolaziti ulicom u Zagrebu gdje ona stanuje, ali da je to bilo zato jer i on stanuje u blizini, te kupuje u tamošnjim radnjama.

Na njenu Fejsbuk stranicu poslao sam jednu svoju pjesmu koju je ona, ili neko iz njenog tima, administrator stranice, pohvalio i to mi je bio povod da joj se javim – uvjeravao je Ilija.

Na dalja pitanja nije želio da odgovara. Na presudu ima pravo žalbe.

Izvor: (Estradnjaci.ba/Cdm.me)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sin Muamera Gadafija prijavio kandidaturu za predsjedničke izbore u Libiji

OVO JE PRVI MUŽ SANJE KUŽET: Kuma na vjenčanju joj je bila Lepa Brena, a razvod uslijedio nakon godinu dana braka!