in

Željko Komšić prisustvovao obilježavanju 75. godišnjice UNESCO-a u Parizu

Slatka-Tajna.Eu

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, prisustvovao je programu obilježavanja 75. godišnjice UNESCO-a , u okviru 41. zasjedanja Generalne konferencije ove UN-ove organizacije u Parizu.

Predsjedavajući BiH, Komšić ,se zahvalio generalnoj direktorici UNESCO-a Audrey Azoulay i čestitao obilježavanje ovog značajnog jubileja organizacije sa kojom Bosna i Hercegovina ima uspješnu saradnju od 1995. godine.

Posebno je istakao važnost aktuelnog pojekta iz oblasti obrazovanja, a koji zajednički implementiraju UNESCO, UNICEF i Međunarodna organizacija za rad u Bosni i Hercegovini u saradnji sa institucijama naše zemlje.

Izvor : Predsjedništvo BiH

 

“Nažalost, pandemija COVID-a 19 nanijela je ogromne štete u svim sferama društva u našoj zemlji, pa tako i u obrazovanju. Projekat pod nazivom „Osmislimo obrazovanje ponovo“ ima za cilj kreirati kvalitetnije obrazovanje djece tokom i nakon pandemije. Značajna je činjenica da je projekat Bosne i Hercegovine, za koji je aplicirala zajedno sa još 149 zemlja svijeta, prepoznat kao izuzetno kvalitetan, te da je samo 18 zemalja prošlo i dobilo finansiranje iz posebnog fonda, među kojima je i naša zemlja. Svjedoci smo zatvaranja svih obrazovnih institucija u proteklom periodu što je ostavilo nesagledive posljedice na našu djecu i njihovo obrazovanje. Ovaj projekat finansiran iz posebnog fonda koji je osnovao Generalni sekretar UN-a za podršku procesima oporavka od COVID-a 19, znatno će pomoći našoj zemlji prilagoditi se novim načinima rada, a pogotovo najosjetljivijim kategorijama društva”, poručio je predsjedavajući Komšić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Oznake


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Fudbaler Andore u 10. sekundi dobio crveni karton

Komšije Rade Manojlović bijesne na pjevačicu: Nije njeno da raspreda o vakcinama! Dobacuju joj na ulici, a ona im ovako odbrusi!