in

VLADA ZDK ODOBRILA SREDSTVA ZA USPOSTAVLJANJE NOVIH POSLOVNIH ZONA U ŠEST OPĆINA

Slatka-Tajna.Eu
zdk.ba

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na prijedlog Ministarstva za privredu donijela je odluku o odobravanju sredstava poticaja u iznosu od 115.746,50 KM na ime troškova uspostavljanja novih poslovnih zona u šest općina ovog kantona.

Po 20.000 KM odobreno je općinama Olovo – PZ “Golubište-Pilana, Doboj-Jug – PZ “Mravići”, Usora – PZ “Ularice” i Maglaj – PZ “Novi Šeher”, Općini Breza 16.906,50 KM za PZ “Šaš” i Općini Tešanj 18.840,00 KM za PZ “Ciglana-Glinište”.

Ministar za privredu Zlatko Jelić podsjeća da je program podrške za izgradnju poslovnih zona pokrenut 2009. godine i da je do sada Vlada za ovu namjenu izdvojila više od pet miliona KM. Program se finansira iz namjenskih sredstava od koncesija, od čega općinama pripada 70 posto, a 30 posto Zeničko-dobojskom kantonu.

“U pojedinim poslovnim zonama u našem kantonu rade desetine kompanija i zapošljavaju veliki broj ljudi. Uspostavljanjem novih poslovnih zona želimo pomoći lokalnim zajednicama da poboljšaju poslovni ambijent, privuku investicije i podstaknemo zapošljavanje, što je jedna od ključnih politika ove vlade”, kaže Jelić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

The Memory Professor System

“Užas. Svi smo poskakali van!”