in

Višković najavio smanjenje zbirne poreske stope

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će, ciljem rasterećenja privrede i stvaranja uslova za povećanje plata radnicima, biti smanjena zbirna poreska stopa sa sadašnjih 32,8 na 31 posto i da će, u okviru reformskih mjera, biti promijenjen način obračuna ličnih primanja.

Kako je naglašeno, lični dohoci do iznosa od 700 KM i dalje bi bili neporezivi, s tim da bi se ubuduće oporezivao bruto, a ne neto iznos plaća.

“Ovim mjerama bi, prema prvim projekcijama, privredni subjekti u Republici Srpskoj bili rasterećeni za iznos oko 50 miliona KM, s tim da Vlada očekuje da se taj iznos, kojeg se odriče republički budžet, kompenzuje kroz povećanje plaća radnicima”, saopćeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je  razgovarao sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, predvođenim predsjednikom udruženja Sašom Trivićem, te su razmotrili niz reformskih mjera od značaja za poslovnu zajednicu, koje će Vlada ugraditi u okvir budžeta i ekonomske politike za iduću godinu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kako je najavljeno, na sastanku je razmotren i niz tema koje će se 17. novembra naći na dnevnom redu konferencije o poboljšanju poslovnog ambijenta, koju organizuje Unija udruženja poslodavaca.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Atraktivnoj voditeljki usred Jutarnjeg programa stigla roze torta i to od Legije! (Foto)

Reprezentativci Džibutija poput hijena okružili Mahreza sa samo jednom željom