in

U Hrvatskoj 6.315 novozaraženih, preminulo 66 osoba

Slatka-Tajna.Eu

Ilustracija

Foto: Slaven Branislav Babic/Igor Kralj/Kristina Stedul Fabac/Emica Elvedji / PIXSELL

U posljednja 24 sata zabilježeno je 6.315 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 39.995. Među njima je 2.107 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 269 pacijenata. Preminulo je 66 osoba.

Liječnik Rok Čivljak iz Klinike “Dr. Fran Mihaljević” u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je da ne razumije odbijanje ljudi da se cijepe. A kada necijepljeni obole, kaže, od zdravstvenih radnika očekuju da im pruže najbolje.

Barem jednu dozu cjepiva na prostoru Europske unije i u Europskom gospodarskom prostoru primilo je 81,1% osoba starijih od 18 godina. Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio je i da se epidemiološka situacija nastavlja pogoršavati u Europskoj uniji te je “vrlo zabrinjavajuća” u deset zemalja, a među njima je i Hrvatska.

Ispred stana načelnika Stožera civilne zaštite i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića u Zaprešiću sinoć su se okupili prosvjednici. Nazivaju se Inicijativa Prava i slobode. Poslagali su lampione i ispisali riječ “NE”.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorila je države sa sve većim brojem zaraženih koronavirusom da ne zakasne s postroženjem zaštitnih mjera.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










WHO kao inače nije izdvojio ni jednu državu, niti komentirao poteze vlade neke određene zemlje. Navedene mjere uključuju rasprostranjenu upotrebu maski, fizičku distancu, osiguranje uvjeta da su unutarnji prostori dobro prozračeni, izbjegavanje okupljanja u malim prostorima i rad od kuće kad je to moguće. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kladionica Meridian: Bosna do pobjede i gol Džeke – 3.30!

ONI SU POTPUNO DRUGA DJECA! Tanja Savić sa suzama u očima progovorila o sinovima